Ακυρώθηκε το Eurogroup

default image

Μακριά ακόμη η συμφωνία Ελλάδας – δανειστών. Παρατείνεται για μετά το Πάσχα το θρίλερ της διαπραγμάτευσης. Χρειάζεται κι άλλος χρόνος, διαμηνύουν οι δανειστές. Διχάζει Αθήνα και θεσμούς το εφεδρικό πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ

Άκαρπη απέβη, τελικά, η ύστατη προσπάθεια για τη γεφύρωση του χάσματος που χωρίζει Αθήνα και δανειστές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές από τους διαδρόμους των Βρυξελλών, το Eurogroup δεν θα συγκληθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνει πως υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανυθεί προτού υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν άναψε το «πράσινο φως» για τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη, γεγονός που παρατείνει το θρίλερ της διαπραγμάτευσης και μετά το Πάσχα.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα την Πέμπτη, απαιτείται περισσότερος χρόνος», ανακοίνωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Της απόφασης αυτής προηγήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων οργάνων, στην οποία συμμετείχαν το κουαρτέτο, ο επικεφαλής του Euro WorkingGroup, Tόμας Βίζερ, καθώς και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος ενημερώθηκε από τους επικεφαλής των θεσμών εάν, από τη μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων, είναι εφικτή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, προκειμένου να είναι εφικτή η σύγκληση του Eurogroup την Πέμπτη. Όπως όλα δείχνουν, ο Ντάισελμπλουμ δεν πείστηκε για την αποτελεσματικότητα της ελληνικής πρότασης περί θεσμοθέτησης ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, σε περίπτωση αποκλίσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα