Αλεξιάδης: Λυπάμαι που δεν συγκρούστηκα πιο σθεναρά με τα συμφέροντα

Αλεξιάδης: Λυπάμαι που δεν συγκρούστηκα πιο σθεναρά με τα συμφέροντα

Αυτοκριτική Αλεξιάδη κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο οικονομικών. Βασική προτεραιότητα η στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών είπε η νέα υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου

«Δεν δίστασα να συγκρουστώ με συμφέροντα κατά την θητεία μου και λυπάμαι μόνο που δεν συγκρούστηκα πιο σθεναρά» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης παραδίδοντας πριν από λίγη ώρα στην νέα υφυπουργό οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Ανέφερε ως αποκορύφωμα της προσπάθειας που κατέβαλε τους 15 μήνες της θητείας του την επίτευξη υπέρβασης κατά 2,3 δις στα έσοδα στο τέλος Οκτωβρίου η οποία όπως είπε αποτελεί ιστορικό ρεκόρ το οποίο επιτεύχθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παραχώρηση κτηρίων και ακινήτων για αξιοποίηση χώρων που θα διαμορφωθούν για τις ανάγκες των πολιτών και ανέφερε ως πρώτη την παραχώρηση του χώρου του πρώην σκοπευτηρίου στην Καισαριανή επισημαίνοντας μάλιστα ότι ήταν κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

Σημείωσε ακόμη την προσπάθεια που έγινε για την εξοικονόμηση ενοικίων με την μεταστέγαση δημοσίων υπηρεσιών σε κρατικά κτήρια αναφερόμενος στην υπόθεση του κτηρίου του Κεράνη. Στο σημείο αυτό απευθυνόμενος στην διάδοχο του τόνισε με νόημα « Κατερίνα να προσέχεις γιατί θα δεχθείς αντιδράσεις με αυτό τα ο θέμα . Κάποιοι χάνουν χρήματα από αυτήν την προσπάθεια» της είπε.

Στο κρίσιμο τομέα των εσόδων είπε ότι τα αποτελέσματα είναι αποτέλεσμα δύσκολων προσπαθειών όχι μόνο από τον ίδιο αλλά από όλους τους του συνεργάτες του οι οποίοι εργάστηκαν φιλότιμα και τους ευχαρίστησε όλους γι αυτό.

Αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και τους λαθρεμπορίου σε καύσιμα και καπνικά προϊόντα . Μάλιστα ευχαρίστησε και την Τράπεζα της Ελλάδας για την ανάληψη της ευθύνης για την έκδοση νέων ταινιών ασφαλείας για τα πακέτα των προϊόντων καπνού .

Σε ό,τι αφορά τα νέα του καθήκοντα έκανε χιούμορ απευθυνόμενος στο παριστάμενο κ. Γιώργο Πιτσιλή είπε « Από αύριο κ. Πιτσιλή θα είμαι ξανά υπάλληλός σας . Εύχομαι να μη εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας».

Παπανάτσιου: Στροφή στην καθημερινότητα

Βασική μας προτεραιότητα θα είναι η στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών είπε τόνισε η νέα υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου στην δική της τοποθέτηση.

Η υφυπουργός οικονομικών είχε να πει τα καλύτερα για τον προκάτοχο και το έργο που έγινε κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο οικονομικών.

Τόνισε ότι στα δικά της καθήκοντα υπάρχουν βαριές ευθύνες και δύσκολες νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως είναι το νομοσχέδιο για την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος και την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων που βρίσκεται ακόμη σε φάση διαβούλευσης με τους δανειστές και θα πρέπει να πάρει το συντομότερο δυνατό το δρόμο για την ψήφισή του από την Βουλή.

            

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα