Αναγκαία η ελάφρυνση του χρέους εκτιμά η ΕΚΤ

The euro sign sculpture stands outside the European Central Bank (ECB) headquarters in Frankfurt, Germany, on Thursday, Dec. 3, 2009. ECB President Jean-ClaueTrichet said the ECB will scale back its flagship emergency financing operations next year as the euro region starts an "uneven" recovery. Photographer: Hannelore Foerster/Bloomberg
The euro sign sculpture stands outside the European Central Bank (ECB) headquarters in Frankfurt, Germany, on Thursday, Dec. 3, 2009. ECB President Jean-ClaueTrichet said the ECB will scale back its flagship emergency financing operations next year as the euro region starts an "uneven" recovery. Photographer: Hannelore Foerster/Bloomberg BLOOMBERG

Για πρώτη φορά η ΕΚΤ τοποθετείται δημοσίως για το ζήτημα της βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους μέσω του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Μπενουά Κερέ. Τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν αναγκαιότητα για την Ελλάδα προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης

Αναγκαία θεωρεί την ελάφρυνση του Χρέους η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, εκτιμώντας ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο.

Για πρώτη φορά η ΕΚΤ τοποθετείται δημοσίως για το ζήτημα της βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους μέσω του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Μπενουά Κερέ.

Σύμφωνα με το Βloomberg ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης σε δηλώσεις του στο γαλλικό κανάλι France 24, υποστήριξε ότι "ένας ακόμη γύρος ελάφρυνσης του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος, παρόλο που αυτό έχει αναδιαρθρωθεί δύο φορές μέχρι τώρα, κρίνεται αναγκαίος".

"Ας μην ξεχνάμε ότι το χρέος της Ελλάδας έχει αναδιαρθρωθεί ήδη δύο φορές", επεσήμανε ο Μπενουά Κερέ , αναγνωρίζοντας παράλληλα την κριτική που έχει ασκηθεί στην Ευρώπη η οποία καθυστέρησε πολύ να προχωρήσει σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις.

Ο ίδιος μιλώντας πάντα στην γαλλική τηλεόραση εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι τελικές λεπτομέρειες στη νέα Συμφωνία της Ελλάδος με τους δανειστές της ολοκληρώνονται, γεγονός που θα "ανοίξει την πόρτα για την καταβολή της δόσης προς της χώρα".

Προσέθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν αναγκαιότητα για την Ελλάδα προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης. "Όσο πιο γρήγορα υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο το καλύτερο" ανέφερε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε δε ότι με τον τρόπο αυτό είναι πολύ πιθανό η ελληνική οικονομία να εισέλθει σε ένα "θετικό σπιράλ εμπιστοσύνης" .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΚΤ, Χρέος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Γερμανία εγκρίνει την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τα 10,3 δισ. ευρώ

SHARE:

24Media Network