Αναστολή χορήγησης σύνταξης στους δικαιούχους που δεν δήλωσαν ΑΜΚΑ λόγω συνείδησης

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο Συμβούλιο των Υπουργών Εργασίας (στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ), την Δευτ΄ρα 10 Μαρτίου 2014, στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ)
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο Συμβούλιο των Υπουργών Εργασίας (στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ), την Δευτ΄ρα 10 Μαρτίου 2014, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ) EUROKINISSI

Τι διαπίστωσαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας για δεκάδες περιπτώσεις συνταξιούχων

Στην αναστολή 60 συντάξεων λόγω μη συμπλήρωσης του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΜΚΑ), προχώρησαν τον Αύγουστο, έπειτα από σχετικό έλεγχο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Την πληροφορία αυτή παρέθεσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλαν στη Βουλή οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης.

Στη γραπτή απάντησή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι αρνήθηκαν να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ, όμως σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου επικαλούνται συνειδησιακούς λόγους και συγκεκριμένα, ότι η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ είναι αντίθετη με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Τα ίδια στελέχη επισήμαναν ότι οι συντάξεις δεν έχουν διακοπεί αλλά έχουν ανασταλεί έως ότου οι συνταξιούχοι δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι 60 συντάξεις χορηγούνται από συνολικά 12 φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είναι όμως αξιοσημείωτο ότι οι 40 από αυτές χορηγούνται από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ) και τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΕΚΟΕΜΝ).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network