Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων και του ευρώ

Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων και του ευρώ
Χρηματιστήριο Getty Images/iStockphoto

Οι τιμές των περισσοτέρων ομολόγων της ευρωζώνης κινήθηκαν ανοδικά με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι αποδόσεις τους.

Η μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ευνόησε σήμερα το ευρώ και τα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Οι τιμές των περισσοτέρων ομολόγων της ευρωζώνης κινήθηκαν ανοδικά με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι αποδόσεις τους, ενώ το ευρωπαϊκό νόμισμα έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ μετά και τη σημερινή εξέλιξη (σ.σ. ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,5 % το Δεκέμβριο) θα κερδίσουν πιο γρήγορα από την Ε.Ε τη μάχη του πληθωρισμού. Συνακόλουθα η Fed θα ξεκινήσει πιο γρήγορα να μειώνει και πάλι τα επιτόκια της απ΄ότι η EKT.

Άλλωστε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε σήμερα ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω , έως ότου, οι πρόσφατες θετικές ενδείξεις αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων μετατραπούν σε βεβαιότητα προσέγγισης του στόχου του 2% μεσοπρόθεσμα.

Στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 60 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 33 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,10 % , απο 4,25% χθες ένατι 2,09% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,01%

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου , καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0860 δολ. από το επίπεδο των 1,0853δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0772 δολ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα