Αντεπίθεση ΥΠΟΙΚ για το Ελ. Βενιζέλος: "Οι αιτιάσεις του ΚΙΝΑΛ δείχνουν άγνοια"

Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" EUROKINISSI

 Στην αντεπίθεση πέρασε το υπουργείο Οικονομικών στις καταγγελίες του ΚΙΝΑΛ περι σκανδάλου σχετικά με την επέκταση της σύμβασης της διαχείρισης που κυρώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την Βουλή.

«Η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο αχαλίνωτη φαντασία σε σχέση με τις θέσεις κύκλων του ΚΙΝΑΛ για την παράταση της σύμβασης του Αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος"», τόνισαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το μόνο που απομένει είναι να επιτεθούν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. η οποία το 2011 μεταβίβασε τόσο το 30% των μετοχών της Εταιρίας Αεροδρομίου στο ΤΑΙΠΕΔ όσο και το δικαίωμα παράτασης της σύμβασης.

«Αναμένουμε επίσης να καταγγείλουν και τον κ. Β. Βενιζέλο, τότε υπουργό Οικονομικών που εισηγήθηκε στην αρμόδια διυπουργική επιτροπή τη σχετική απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 2061/16.09.2011). Μπορούν, επίσης, να καταγγείλουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε το ΤΑΙΠΕΔ και το θεσμικό πλαίσιο που το διέπει, με βάση το οποίο κάθε περιουσιακό στοιχείο που περνά στο ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να αξιοποιηθεί μέσω ιδιωτικοποίησης, σύμβασης παραχώρησης κλπ. (Ν.3986/2011)» τόνισαν οι ίδιες πηγές, σχετικά με τις αιτιάσεις του ΚΙΝΑΛ τόνιζαν

ADVERTISING

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ συνεχίζει: «Το ΚΙΝΑΛ τάσσεται υπέρ της προκήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού για την παράταση. Τώρα, πώς μια υφιστάμενη σύμβαση μεταξύ δύο μερών μπορεί να παραταθεί με προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού από το ένα μέρος, είναι κάτι που μόνο το ΚΙΝΑΛ μπορεί να εξηγήσει.

Σχετικά με το επιχείρημα για τις «επιπτώσεις που θα έχει στην αξία του 30% των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες προβλέπεται να βγουν άμεσα προς πώληση, όταν οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενους υποψήφιος αγοραστής των μετοχών, θα γνωρίζει ήδη ότι έχει εκχωρηθεί το management του ΔΑΑ για 20 χρόνια. Δεν χρειάζεται καν να είναι κάποιος πρωτοετής σε οικονομική σχολή για να καταλάβει ότι η αξία μιας εταιρείας με διάρκεια ζωής έως το 2046 είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη μιας εταιρείας με διάρκεια ζωής έως το 2026.

«Είναι προφανές ότι το ΚΙΝΑΛ ακόμα δεν έχει εξοικειωθεί με τη λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής όταν κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ενήργησε "πραξικοπιματικά" (sic) σχετικά με την κατάθεση της απόφασης της Ευρ. Επιτροπής στη Βουλή»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Οικονομικών, Κίνημα Αλλαγής
SHARE:

24Media Network