Αποστολή σημειωμάτων για τα ακίνητα προς "τόνωση" των πεσμένων εσόδων

ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Μεγάλη πτώση σημείωσαν τα έσοδα τον Απρίλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2011. Εντός της εβδομάδας έρχονται όμως τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τα ακίνητα. Διαβάστε αναλυτικά

Πτώση κατά 10,2% σημείωσαν τα έσοδα του κράτους τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης αλλά και της πτώσης του ενδιαφέροντος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το πρώτο τετράμηνο του έτους, το σκέλος των εσόδων -προ επιστροφών- παρουσιάζει υστέρηση της τάξης του 3,6%, με τα καθαρά έσοδα να μειώνονται κατά 0,5%, ενώ σημαντικά μειωμένες ήταν και οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ των ΔΟΥ, που κατέγραψαν πτώση13,8% στο τετράμηνο.

Όμως, σε μία προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα, ξεκίνησε η εκκαθάριση των δηλώσεων Ακίνητης Περιουσίας ώστε σε λίγες ημέρες να ξεκινήσει η αποστολή χιλιάδων σημειωμάτων σε αντίστοιχο αριθμό ιδιοκτητών ακινήτων.

Τα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακινήτων) και ΦΑΠ (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας) θα σταλούν άμεσα με σκοπό να εισπράξει το Δημόσιο αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το σύστημα TAXIS σε επεξεργασία δηλώσεων Ε9 και στοιχείων ακινήτων που διόρθωσαν χιλιάδες φορολογούμενοι την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα, αύριο Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα ξεκινήσει να υποδέχεται το σύστημα TAXISnet τις φορολογικές δηλώσεις 8.500.000 εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Υπενθυμίζεται, ότι από φέτος η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά εφόσον το εισόδημα των φορολογουμένων (εξαιρούνται οι συνταξιούχοι) ξεπερνάει τις 12.000 ευρώ.

SHARE:

24Media Network