Αποστόλου: Μάχη για την απαγόρευση του όρου φέτα από άλλες χώρες

Αποστόλου: Μάχη για την απαγόρευση του όρου φέτα από άλλες χώρες

Ο Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε ότι το "μεγάλο στοίχημα της ανάταξης της χώρας και της οικονομίας δεν μπορεί να κερδηθεί, αν δεν κερδηθεί πρωτίστως στην ύπαιθρο"

«Δουλεύουμε με την Κομισιόν για να απαγορευτεί η χρήση του όρου φέτα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, στον απόηχο του θέματος που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη χρήση του όρου ‘φέτα’ από Καναδούς παραγωγούς στο πλαίσιο της συμφωνίας CETA της Ε.Ε. με τον Καναδά.

Μιλώντας σε πάνελ για την αγροτική παραγωγή κατά την τρίτη ημέρα του 2ου Delphi Economic Forum, ο Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε ότι το «μεγάλο στοίχημα της ανάταξης της χώρας και της οικονομίας δεν μπορεί να κερδηθεί, αν δεν κερδηθεί πρωτίστως στην ύπαιθρο».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι ο σφυγμός της ανάπτυξης χτυπά στον πρωτογενή τομέα και τόνισε ότι «η αγροτική οικονομία είναι ο καθοριστικός παράγοντας που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση».

Ο Ευάγγελος Αποστόλου είπε ότι στόχος είναι η αύξηση της απασχόλησης και η ανανέωση στο επάγγελμα του αγρότη, ο οποίος θα πρέπει να είναι μορφωμένος και καταρτισμένος στον τομέα του, θέση, με την οποία συμφώνησε και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαφτάρης.

Ο κ. Τσαφτάρης υποστήριξε ότι η γεωργία είναι ο τομέας που μπορεί σήμερα να οδηγήσει σε μία γρήγορη ανάπτυξη και ανέπτυξε πρωτοποριακές ιδέες που θα μπορούσαν να δώσουν λύση σε πολλά προβλήματα της γεωργίας, όπως η χρήση drones και η γεωθερμία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ, Νίκος Ευθυμιάδης, τόνισε ότι εδώ και 5 με 6 χρόνια, η ελληνική γεωργία έχει πάψει να βασίζεται στις επιδοτήσεις. Και ανέφερε ότι στόχος των Ελλήνων αγορών και της Πολιτείας θα πρέπει να είναι η διεθνής αγορά και οι απαιτήσεις της, με προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι τριών επιτυχημένων εταιρειών.

Η ιδιοκτήτρια της οινοποιίας Αργυρίου, Δέσποινα Αργυρίου, υποστήριξε ότι η ποιότητα είναι το στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι των άλλων χωρών, όμως υπάρχουν μεγάλες παθογένειες, όπως ο ότι «η γη πολυτεμαχίζεται».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του CHB Group, Νικόλας Χριστοδούλου, είπε ότι στη χώρα μας αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι η καινοτομία.

Ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Zooulis Mina, υπογράμμισε ότι η επιτυχία της εταιρείας του βασίζεται στη μελέτη και στις επενδύσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
SHARE:

24Media Network