Αποσύρθηκε ο Ολι Ρεν απο τη διαδικασία για την προεδρία στο ΔΝΤ

Αποσύρθηκε ο Ολι Ρεν απο τη διαδικασία για την προεδρία στο ΔΝΤ
O Όλι Ρεν. AP

Μόνο η Γκεοργκίεβα κι ο Ντάισελμπλουμ διεκδικούν πλέον το χρίσμα της ΕΕ για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Νωρίτερα αποσύρθηκε και η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας.

Η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι που διεκδικούν το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά την αποχώρηση του Φινλανδού Όλι Ρεν, δήλωσε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

«Ένας δεύτερος γύρος ψηφοφορίας λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα ανάμεσα τους δύο εναπομείναντες υποψηφίους», εξήγησε το υπουργείο Οικονομικών που διοργανώσει την ψηφοφορία των χωρών-μελών της ΕΕ για τον ορισμό του υποψηφίου τους για την ηγεσία του ΔΝΤ.

Νωρίτερα, η  ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ισπανίδας υπουργού Οικονομίας Νάντια Καλβίνο για την ηγεσία του ΔΝΤ.

«Η Ισπανία είναι πάντα διατεθειμένη να προωθήσει τη συναίνεση μεταξύ των χωρών της ΕΕ για την επιλογή ενός κοινού υποψηφίου για την ηγεσία του ΔΝΤ», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της προς τον Τύπο.

«Ανακοινώνουμε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καταλήξει σε μια ευρωπαϊκή συμφωνία, χωρίς την υπουργό Οικονομίας Νάντια Καλβίνο να συμμετέχει στην επόμενη φάση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα