Αποζημιώσεις Ενοικίων: Καμπανάκι της ΑΑΔΕ σε 26.500 ιδιοκτήτες με λάθη στο ΙΒΑΝ

Αποζημιώσεις Ενοικίων: Καμπανάκι της ΑΑΔΕ σε 26.500 ιδιοκτήτες με λάθη στο ΙΒΑΝ
ακίνητα στο κέντρο τνς Αθήνας. Eurokinissi/Δημητρόπουλος Σωτήρης.

Κάθε δικαιούχος είσπραξης αποζημίωσης λόγω μείωσης ενοικίων ακινήτων θα πρέπει να συμπληρώσει το πλήρες ΙΒΑΝ του λογαριασμού κατάθεσης στη σελίδα του δικαιούχου στο TAXISNET.

Νέος γύρος πληρωμών προγραμματίζεται για τους ιδιοκτήτες που είδαν τα ενοίκια που λάμβαναν να κουρεύονται ωστόσο κάποιοι από αυτούς μάλλον θα μείνουν στο «άσσο» μια δεν έχουν δηλώσει δηλώσουν στο Taxis, το σωστό αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ 26.500 φορολογούμενοι θα πρέπει σπεύσουν να δηλώσουν το ΙΒΑΝ καθώς διαφορετικά την Παρασκευή θα χάσουν την προγραμματισμένη καταβολή αποζημίωσης. Σε αυτούς η ΑΑΔΕ έχει εντοπίσει προβλήματα με τα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε δικαιούχος είσπραξης αποζημίωσης λόγω μείωσης ενοικίων ακινήτων θα πρέπει να συμπληρώσει το πλήρες ΙΒΑΝ του λογαριασμού κατάθεσης στη σελίδα του δικαιούχου στο TAXISNET, στην αριστερή στήλη «My Taxis Net» και στο παράθυρο «Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ».

Ήδη την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο πίστωσε στους λογαριασμούς:

12.498 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει το 50% της μείωσης του μισθώματος για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

10.176 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 30,3 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για το Α΄ τρίμηνο του 2021. Από το παραπάνω ποσό, τα 7,9 εκατ. ευρώ αφορούν 9.576 φυσικά πρόσωπα και τα 22,4 εκατ. ευρώ αφορούν 600 νομικά πρόσωπα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα