Ασφαλιστικό – Εισφορές: Ποιοι οι κερδισμένοι – Αυτές είναι οι τελικές ρυθμίσεις

Ασφαλιστικό – Εισφορές: Ποιοι οι κερδισμένοι – Αυτές είναι οι τελικές ρυθμίσεις
Glomex

Ανατροπή στο ύψος των εισφορών. Παραδείγματα που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι εισφορές θα πληρώνουν εφεξής οι επαγγελματίες.

Οι τελικές ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως όλα δείχνουν, οι νέες ρυθμίσεις παρουσιάζουν ολική ανατροπή στο ύψος των εισφορών. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, με το νέο ασφαλιστικό θεσπίζονται έξι ασφαλιστικές κατηγορίες ελεύθερης επιλογής που θα ξεκινούν από τα 210 ευρώ και κλιμακώνονται έως την έκτη κατηγορία. 

Οι εισφορές στη δεύτερη κατηγορία αγγίζουν τα 252 ευρώ, στην τρίτη τα 302, στην τέταρτη τα 363, στην πέμπτη τα 435 και στην έκτη τα 566. 

Ειδικό ευνοϊκό καθεστώς με μηνιαίες εισφορές ύψους 126 ευρώ θα υπάρχει για τους νέους ασφαλισμένους που έχουν 5 χρόνια ασφάλισης. Από το ποσό αυτό τα 93 ευρώ αφορούν την κύρια σύνταξη, ενώ τα 33 την υγεία. Όσο υψηλότερες είναι οι εισφορές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η μηνιαία σύνταξη που θα λάβουν με το νέο ασφαλιστικό.

Ασφαλισμένος που θα επιλέξει να καταβάλει εισφορές 210 ευρώ το μήνα, σε 40 χρόνια ασφάλισης θα λάβει σύνταξη 715 ευρώ. Σημαντική θα είναι η ανακούφιση που θα λάβουν και οι παράλληλα ασφαλισμένοι, καθώς όσοι καλύπτουν από τον μισθό τους την ελάχιστη εισφορά για σύνταξη και υγεία των 210 ευρώ, θα απαλλάσσονται από την εισφορά στο μπλοκάκι. 

Όπως ανέφερε ο Θόδωρος Βγενής το νομοσχέδιο με το νέο ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα