Άσμουσεν: Δύσκολο να δανείσεις μία χώρα που ο μισθός δημοσίου είναι 3.000 ευρώ

Άσμουσεν: Δύσκολο να δανείσεις μία χώρα που ο μισθός δημοσίου είναι 3.000 ευρώ

Διαβάστε τι δήλωσε ο Γεργκ Άσμουσεν της ΕΚΤ, για τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας τόσο στο συνέδριο του Economist, όσο και σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα

"Είναι δύσκολο να πείσεις χώρες με μέσους μισθούς 1.000 ευρώ, όπως η Εσθονία και η Σλοβακία να δανείσουν μια χώρα που ο μέσος μισθός στο Δημόσιο είναι 3.000 περίπου", είπε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ σε μία κατάμεστη αίθουσα στο συνέδριο του Economist το απόγευμα της Δευτέρας, αφήνοντας άφωνους τους παρόντες.

Ο Γεργκ Άσμουσεν της ΕΚΤ, μιλώντας για το αδιέξοδο στην ελληνική οικονομία, δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του μάλιστα την ίδια ημέρα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Άσμουσεν τόνισε, πως εάν η Αθήνα επιθυμεί να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

"Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές στο συμφωνημένο πρόγραμμα διάσωσης, εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη", είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις εκλογές της Γαλλίας και την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει εξαγγείλει, ότι προτίθεται να τροποποιήσει το αυστηρό δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Περιμένω από τη Γαλλία να εφαρμόσει το δημοσιονομικό σύμφωνο χωρίς αλλαγές. Επίσης, υποθέτω ότι η δέσμευση της νέας κυβέρνησης παραμένει να επαναφέρει το κρατικό έλλειμμα κάτω από το όριο του 3%. Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους, ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο, έστω συμπληρωμένο με ένα στοιχείο ανάπτυξης, δεν είναι αποδυναμωμένο σε ουσία", σημείωσε.

SHARE:

24Media Network