Αυτά είναι τα μέτρα για τους πυροπαθείς - Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ

Στιγμιότυπο από το Μάτι
Στιγμιότυπο από το Μάτι [email protected]

Δημοσιεύθηκε χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η Πρόταση Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ενεργοποιούνται τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις φωτιές.

Μεταξύ άλλων, η ΠΝΠ προβλέπει ότι οι λεπτομέρειες για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων για τους πυροπαθείς, όπως η καταβολή 5.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και 8.000 ευρώ σε επιχειρήσεις, θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Επιπρόσθετα, διευρύνει τον κατάλογο όσων δικαιούνται παράταση στην προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης αλλά και καταβολής του φόρου εισοδήματος, καθώς πέρα από όσους υπάγονται στη Δ.Ο.Υ Παλλήνης και Ελευσίνας, θα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση έως τις 30/10 και όλοι όσοι έχουν ακίνητα στην περιοχή ή συγγενικά πρόσωπα έως και β’ βαθμού, τα οποία υπέστησαν σωματική βλάβη.

Καθορίζεται διαδικασία εξπρές για τη διαγραφή από τα μητρώα του υπουργείου Μεταφορών των οχημάτων που καταστράφηκαν ενώ προβλέπεται αποζημίωση μέχρι και για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

ADVERTISING

Το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων, στο οποίο δεν γίνεται αναφορά, θα προσδιοριστεί εντός των ημερών, όταν έρθει η ώρα επικύρωσης των μέτρων από τη Βουλή.

Page: /
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network