Αυξάνονται οι μισθοί της ηγεσίας του ΟΔΔΗΧ και των τεχνικών του δημοσίου

Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος,στιγμιότυπο από εχθές το απόγευμα,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος,στιγμιότυπο από εχθές το απόγευμα,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Κατά 3.684 ευρώ ή κατά 79,55%, από τα 4.631 στα 8.315 ευρώ, αυξάνονται οι μισθοί του Γενικού Διευθυντή και του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους

Στη Βουλή κατατέθηκε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, διάταξη του οποίου προβλέπει την αύξηση των αποδοχών του Γενικού Διευθυντή και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κατά 79,55%.

Για τους εν λόγω υπαλλήλους εφαρμόζεται εφεξής το ανώτατο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ανέρχεται σε 8.315 ευρώ μηνιαίως (αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές του προέδρου του Αρείου Πάγου).

Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις»,ενώ σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με την προτεινόμενη διάταξη επιχειρείται ο καθορισμός στην πολιτική αποδοχών του προσωπικού του ΟΔΔΗΧ ώστε αυτή να συναρτάται με αντίστοιχες αποδοχές στελεχών ιδίων προσόντων στον τραπεζικό-χρηματοοικονομικό τομέα.

Επιπλέον, με άλλες διατάξεις του ίδιου νομοσχεδίου:

*Εξομοιώνονται μισθολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε τεχνικούς κλάδους της κατηγορίας ΔΕ Τεχνικών/Εργοδηγών χωρίς πτυχίο ή δίπλωμα Τ.Ε.Ι. με τους υπαλλήλους των κατηγοριών ΤΕ ή ΠΕ χωρίς πτυχίο ή δίπλωμα Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα εξελίσσονται σε Μισθολογικά Κλιμάκια της κατηγορίας τους με εισαγωγικό κλιμάκιο το ΜΚ 2 αντί το ΜΚ 1 που ισχύει. Αυτό σημαίνει ότι οι μηνιαίες αποδοχές τους θα αυξηθούν.

*Προβλέπεται ότι το νέο καθεστώς ρύθμισης και φορολόγησης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων κατοικιών (ενοικιάσεις μέσω της πλατφόρμας Airbnb), το οποίο καθιερώνεται με το άρθρο 111 του ν. 4446/2016, θα αρχίσει να εφαρμόζονται ένα μήνα μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφαση και όχι από την 1η-2-2017, όπως προέβλεπε αρχικά ο σχετικός νόμος.

SHARE:

24Media Network