Bloomberg: Κοντά στην εξαγορά της θυγατρικής της HSBC στην Ελλάδα η Eurobank

Bloomberg: Κοντά στην εξαγορά της θυγατρικής της HSBC στην Ελλάδα η Eurobank
EUROBANK Eurokinissi

Η μονάδα της HSBC θα μπορούσε να κοστολογηθεί μέχρι και στα 100 εκατ. ευρώ, ανέφερε μία εκ των πηγών στο διεθνές πρακτορείο.

Η Eurobank εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς των δραστηριοτήτων της HSBC Holdings στην Ελλάδα, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

Οι δύο τράπεζες βρίσκονται σε συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία, αναφέρουν οι πηγές που δεν κατονομάζονται.

Η μονάδα της HSBC θα μπορούσε να κοστολογηθεί μέχρι και στα 100 εκατ. ευρώ, ανέφερε μία εκ των πηγών.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο τραπεζών συνεχίζονται και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, ενώ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και άλλοι για την ελληνική μονάδα της HSBC.

Υπό τον πρόσφατα διορισμένο διευθύνοντα σύμβουλο της, Noel Quinn, η HSBC προωθεί μια παγκόσμια αναδιάρθρωση με στόχο να δημιουργήσει μια πιο λιτή, πιο κερδοφόρα τράπεζα και να δώσει ώθηση στην τιμή της μετοχής.

Μέρος του σχεδίου περιλαμβάνει και την πώληση δραστηριοτήτων που θεωρούνται ότι υποαποδίδουν.

Μέρος του σχεδίου του περιλαμβάνει την επανεξέταση και τις δυνατότητες πώλησης των επιχειρήσεων που θεωρείται ότι έχουν χαμηλή απόδοση. Ο ίδιος, κατά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου του 2020 δεσμεύτηκε να παράσχει αναλυτική ενημέρωση για τα επίμαχα σχέδια στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η μετοχή της HSBC έχει χάσει φέτος περίπου το ένα τρίτο της αξίας της και η χρηματιστηριακή της αξία διαμορφώνεται σε 81 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η HSBC είναι ο τελευταίος διεθνής τραπεζικός όμιλος που διατηρεί δραστηριότητες λιανικής στην Ελλάδα με δίκτυο πέντε καταστημάτων.

Ωστόσο, κύκλοι της διοίκησης της Eurobank, επεσήμαναν στο news247.gr ότι οι πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα του Bloomberg περί ενδιαφέροντος για εξαγορά του δικτύου της HSBC στην Ελλάδα δεν ισχύουν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα