Cosco: Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρά η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων

Cosco: Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρά η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων
Cosco INTIME

Νέα οικονομική πρόταση κατέθεσαν την Τετάρτη (13/4) η D-Port και οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Λιμένα Πειραιά, όχι στο ΕΝΕΔΕΠ, αλλά στο Σ.Ε.Ε.Δ.Π (Συνδικάτο Εργαζομένων).

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με στάση εργασίας μέχρι τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια 24ωρη απεργία μέχρι αύριο το βράδυ αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στις δυο προβλήτες της ΣΕΠ (Cosco) στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως τονίζεται το σωματείο αναμένει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις τονίζοντας ότι περιμένει μέχρι τις δώδεκα απόψε το βράδυ τις προτάσεις της εταιρείας διαχείρισης των δυο προβλητών της D-Port. H D-Port από την πλευρά της όπως υποστηρίζει η ΕΝΕΔΕΠ, «μήνες τώρα, ψάχνει αφορμές και δικαιολογίες για να μη καταθέσει γραπτή πρόταση» για συλλογική σύμβαση εργασίας στο συγκεκριμένο σωματείο, με το οποίο είχε έρθει σε μια συμφωνία μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις πέρυσι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.

Στο μεταξύ νέα οικονομική πρόταση κατέθεσαν την Τετάρτη (13/04) η D-Port και οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Λιμένα Πειραιά, όχι στο ΕΝΕΔΕΠ, αλλά στο Σ.Ε.Ε.Δ.Π (Συνδικάτο Εργαζομένων), το οποίο η D- Port το χαρακτηρίζει ως «αντιπροσωπευτικό σωματείο των εργαζομένων».

Οι αυξήσεις στους μικτούς μισθούς και στα ημερομίσθια ξεκινούν από 6% και φτάνουν το 10%, ανάλογα με τις ειδικότητες των εργαζομένων.

Στον παρακάτω πίνακα αναλυτικά η πρόταση που έγινε στο συνδικάτο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα