Δαπάνες 4,8 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού κρασιού

Δαπάνες 4,8 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού κρασιού

Η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενέκρινε 10 νέους δικαιούχους για ένταξη στο Πρόγραμμα Προώθησης Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών

Του Δημήτρη Μπαλή

Οι ελληνικοί οίνοι είναι πλέον αναγνωρίσιμοι στο εξωτερικό, με δεκάδες βραβεύσεις. Τα τελευταία χρόνια οι οινοποιοί της χώρας εμφανίζονται οργανωμένοι, με επισκέψιμα οινοποιεία και ποικιλία δράσεων προβολής των οίνων τους. Η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνεπικουρώντας στην εξωστρέφεια των οινοποιών, ενέκρινε 10 νέους δικαιούχους για ένταξη στο Πρόγραμμα Προώθησης Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών.

Τα προγράμματα αυτά, συνολικού προϋπολογισμού 4.800.000 € για την διετία 2017-2018, αφορούν δράσεις προώθησης ελληνικών οίνων ποιότητας (ΠΟΠ/ΠΓΕ/Ποικιλιακών) στις: ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Ρωσία, Νορβηγία, Ελβετία, Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ν. Κορέα και Ιαπωνία. Εντάσσονται δε, στην υλοποίηση από το ΥπΑΑΤ, του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού 16.000.000 € εκ των οποίων τα 12.800.000 € αφορούν δημόσια δαπάνη (κοινοτική και εθνική συμμετοχή) ενώ τα υπόλοιπα, ιδία συμμετοχή των δικαιούχων.

ADVERTISING

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στη συμμετοχή σε εκθέσεις διεθνούς σημασίας και αναγνωρισιμότητας, στην πραγματοποίηση στοχευμένων γευσιγνωσιών και παρουσιάσεων των ελληνικών οίνων σε επαγγελματίες και καταναλωτές, σε επιχειρηματικά ταξίδια αγοραστών στην χώρα μας με σκοπό την ενημέρωση για τα ελληνικά αμπελοτόπια και την διαδικασία παραγωγής οίνου και τέλος, στην ενημερωτική εκστρατεία με καταχωρήσεις στον έντυπο και παρουσιάσεις στον ηλεκτρονικό τύπο για τους ελληνικούς οίνους ποιότητας.

«Σε κάθε περίπτωση, οι προωθητικές αυτές ενέργειες που ενισχύονται από το ΥπΑΑΤ έχουν στόχο την αύξηση τόσο σε όγκο, όσο και σε αξία των εξαγωγών μας στις χώρες-στόχους, αλλά και την επανατοποθέτηση των ελληνικών οίνων σε υψηλότερα τμήματα των αγορών.

Να προσδώσουμε στο ελληνικό κρασί υψηλότερη προστιθέμενη αξία, γεγονός που θα είναι προς όφελος τόσο του Έλληνα αμπελοκαλλιεργητή και οινοποιο

Με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται μια από τις πολιτικές του υπουργείου μας που είναι να προσδώσουμε στο ελληνικό κρασί υψηλότερη προστιθέμενη αξία, γεγονός που θα είναι προς όφελος τόσο του Έλληνα αμπελοκαλλιεργητή και οινοποιού όσο και της εθνικής οικονομίας γενικότερα,» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου.

SHARE:

24Media Network