ΔΝΤ: Η κρίση θα διαρκέσει μια δεκαετία

ΔΝΤ: Η κρίση θα διαρκέσει μια δεκαετία

Τουλάχιστον δέκα χρόνια θα χρειαστούν για να ξεπεραστεί η κρίση, εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ολιβιέ Μπλανσάρ

Την εκτίμηση ότι θα περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια έως ότου η παγκόσμια οικονομία ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Μπλανσάρ παραχώρησε συνέντευξη στο ουγγρικό website Portfolio.hu, όπου υποστήριξε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να δεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό και μια πραγματική ενίσχυση της αγοραστικής του δυνατότητας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης.

Ωστόσο, αν και η προσοχή είναι στραμμένη αυτή τη στιγμή κυρίως στα προβλήματα της Ευρώπης, ο ίδιος τόνισε πως και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να επιλύσουν.

"Δεν έχει χαθεί ακόμη μία δεκαετία... Αλλά σίγουρα θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία από την αρχή της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία για να ομαλοποιηθούν τα πράγματα", υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Ο κ. Μπλανσάρ αναφέρθηκε και στην Ιαπωνία, λέγοντας πως η χώρα είναι και αυτή αντιμέτωπη με μια "πολύ δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή", η οποία "θα χρειαστεί δεκαετίες για να επιλυθεί".

SHARE:

24Media Network