ΔΝΤ: Υπάρχει πρόοδος για το χρέος

ΔΝΤ: Υπάρχει πρόοδος για το χρέος
Το κτίριο όπου στεγάζεται το ΔΝΤ ASSOCIATED PRESS

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, υπογράμμισε την πρόοδο στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας πως "δεν έχουν καλυφθεί όλες οι διαφορές και δουλεύουμε σκληρά για καλό αποτέλεσμα, ώστε η χώρα να συνεχίσει τη διατηρήσιμη ανάπτυξη"

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για ένα καλό αποτέλεσμα στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρυ Ραίς κατά την τακτική ενημέρωση του Ταμείου. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενεργοποίηση του ελληνικού προγράμματος που παραμένει “εν αναμονή, είπε ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί σε συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου”.

Υπενθύμισε πάντως ότι η απόφαση στηρίζεται σε δυο σκέλη: τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες γίνεται πρόοδος και την ελάφρυνση χρέους που θα κάνει βιώσιμο το χρέος.

Ο κ. Ράις σημείωσε ότι στην παρούσα φάση, Ελλάδα και ευρωπαϊκοί θεσμοί φαίνεται πως είναι κοντά στο τέλος της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM, ενώ το ταμείο αναμένει τις τελικές ανακοινώσεις στο Eurogroup της Δευτέρας.

Τόνισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα του χρέους, σε σύγκριση με το 2015. Ωστόσο, “δεν έχουν καλυφθεί όλες οι διαφορές και δουλεύουμε σκληρά για καλό αποτέλεσμα στο θέμα ώστε η χώρα να συνεχίσει τη διατηρήσιμη ανάπτυξη” κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα