DoValue: Συμφωνία συνεργασίας με Bain Capital για το project Icon

DoValue: Συμφωνία συνεργασίας με Bain Capital για το project Icon
Το “Project Icon” προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα Eurokinissi

Το “Project Icon”, προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα και αποτελείται κυρίως από εξασφαλισμένα δάνεια μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από περισσότερους από 1.500 οφειλέτες ανά την Ελλάδα.

Την συμφωνία με την Bain Capital για την διαχείριση του project Icon ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η doValue.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η doValue, κορυφαία εταιρία διαχείρισης δανείων και ακινήτων για τράπεζες και επενδυτές στην Ελλάδα ανακοινώνει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (memorandum of understanding) με την Bain Capital Credit, ένας κορυφαίος, διεθνώς, credit specialist, για την αποκλειστική διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων με συνολικές απαιτήσεις ύψους σχεδόν € 2,6 δισεκατομμυρίων.

Το χαρτοφυλάκιο, γνωστό ως “Project Icon”, προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα και αποτελείται κυρίως από εξασφαλισμένα δάνεια μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από περισσότερους από 1.500 οφειλέτες ανά την Ελλάδα. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων για την προετοιμασία της ένταξης και διαχείρισης του χαρτοφυλακίου, που θα διενεργούνται από την doValue Greece (πρώην Eurobank FPS), με σκοπό να ξεκινήσει η ενεργή διαχείριση του χαρτοφυλακίου εντός έξι (6) μηνών.

Η doValue ενισχύει την ηγετική της θέση στην εγχώρια αγορά των ανεξάρτητων διαχειριστών και ενδυναμώνει την σχέση της με την Bain Capital Credit που είναι ήδη πελάτης του Ομίλου doValue στην Ισπανία και την Ιταλία.

Η doValue είναι η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης (servicer) στη Νότια Ευρώπη, με δραστηριότητα στους τομείς της διαχείρισης δανείων και ακίνητης περιουσίας, που προέρχονται κυρίως από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, για λογαριασμό τραπεζών και επενδυτών. Με την ενσωμάτωση της doValue Greece στον όμιλο, σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 162 δισ. ευρώ σε δάνεια και ακίνητα, με βαθιά γνώση κάθε είδους πιστωτικών ανοιγμάτων σε όλες τις φάσεις του κύκλου τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα