ΕΦΚΑ: Καμία μείωση στις συντάξεις χηρείας των στρατιωτικών του μοιραίου ελικοπτέρου

Στιγμιότυπο από τα γραφεία του ΕΦΚΑ, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από τα γραφεία του ΕΦΚΑ, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διευκρινίσεις από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από δημοσιεύματα σχετικά με την συνταξιοδότηση των μελών οικογένειας των άτυχων στρατιωτικών

Σε διευκρινίσεις για τις συντάξεις χηρείας των στρατιωτικών οι οποίοι χάθηκαν στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου, την 19η Απριλίου 2017, προχώρησε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και πληροφορίες του Τύπου που αφορούν το ζήτημα της συνταξιοδότησης των μελών οικογενείας των στρατιωτικών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 4 παρ. 3 Ν. 4387/2016), στα πρόσωπα που δικαιούνται σύνταξης, λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα, εξαιτίας της υπηρεσίας, χορηγείται σύνταξη με τις οικείες ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου του π.δ. 169/2007.

Συνεπώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, γι’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μειώνονται ούτε περικόπτονται οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες θα εξακολουθούν να κανονίζονται και να καταβάλλονται από το Δημόσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σταθερή η κατάσταση της υγείας της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα

Καρδίτσα: 'Τελευταίο αντίο' στον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου

Λάρισα: Αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο υπολοχαγό Κώστα Χατζή

SHARE:

24Media Network