Έφτιαξαν σελίδα στο Facebook υπέρ του Εφραίμ

Έφτιαξαν σελίδα στο Facebook υπέρ του Εφραίμ

Σελίδα υποστήριξης στον ηγούμενο Εφραίμ δημιουργήθηκε στο Facebook. Μηνύματα συμπαράστασης αλλά και αγανάκτησης

Μια νέα σελίδα εμφανίστηκε στο Facebook από υποστηρικτές του ηγούμενου Εφραίμ. Η σελίδα έχει τίτλο "Συμπαραστεκόμαστε ΟΛΟΙ στην άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ", ενώ οι χρήστες που την έφτιαξαν ζητούν την άρση της προφυλάκισης του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου ο οποίος παραμένει φρουρούμενος μέσα στο κελί του στο Άγιο Όρος μετά από την απόφαση για την προφυλάκισή του.

Τα μηνύματα κληρικών και πολιτών που ζητούν την απελευθέρωση του ηγουμένου είναι αρκετά, ενώ υπάρχουν και πολλά αρνητικά σχόλια.

"Ο Ιησούς γεννήθηκε ταπεινά στην φάτνη και αυτοί ζουν σε παλάτια και τρώνε μα χρυσά κουτάλια οι υποκριτές.....σταματήστε να τα οικονομάτε με πρόσχημα τον Χριστιανισμό", γράφει ένας χρήστης, ενώ από τη πλευρά του ένας κληρικός, έγραψε πως "την αγανάκτηση τον προβληματισμό και την οργή ολοκλήρου της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η ΑΔΙΚΗ απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ".

Σημειώνεται ότι λήγει στις 16.00 το απόγευμα η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης για τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος παραμένει φρουρούμενος στο κελί του, στη Μονή Βατοπεδίου, ενώ οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν την Ιερά Κοινότητα κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση.

Μάλιστα, βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, τον οποίο εξέτασε, εκ νέου, το πρωί ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής.

"Διαπίστωσα ότι εμφανίζει ύφεση η λοίμωξη του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε και έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα της δισκοπάθειάς του" δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Δοκουσλής, ο οποίος εκτίμησε ότι αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, ο ηγούμενος θα μπορεί να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο.

"Ωστόσο", όπως πρόσθεσε, "αυτό θα καθορισθεί σε νεώτερη εξέταση, νωρίς το απόγευμα".

Παράλληλα, με εντολή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, στην Μονή έχει μεταβεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδράσεις για προφυλάκιση Εφραίμ

SHARE:

24Media Network