Εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την Ελλάδα – Έκτακτο Eurogroup στις 20 Νοέμβρη

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την Ελλάδα – Έκτακτο Eurogroup στις 20 Νοέμβρη
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη που ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών της συνεδρίασης του Άτυπου Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (EUROGROUP) που έγινε σήμερα στην Λευκωσία,Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 (EUROKINISSI/ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε) Eurokinissi

Αναγνωρίζουν την πρόοδο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, από τη μία πλευρά και εγκρίνουν τη διετή παράταση του προγράμματος. Από την άλλη δεν ξεκαθαρίζουν τα της δόσης

Η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντική πρόοδο και η Ευρώπη τις αναγνωρίζει, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Εντούτοις δεν γίνεται σαφές πότε ακριβώς θα πάρει η χώρα μας τη δόση.

Ο κ. Γιούνκερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσε, εγκρίθηκε η διετής παράταση του δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδας ενώ στις 20 Νοεμβρίου συνεδριάζει εκ νέου το Eurogroup , εκτάκτως αυτή τη φορά.

Εντύπωση πάντως αλλά και ανησυχία προκαλεί η γνωστοποίηση της ελπίδας του κ. Γιούνκερ, δια στόματός του, ότιι με την ευκαιρία της νέας συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα δοθεί το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δόσης των 31,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Αργότερα, τον λόγο πήρε η κ. Λαγκάρντ, η οποία τόνισε πως αυτό που μετρά είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ χαιρέτισε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Αρχές Δεκεμβρίου η βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες

Στις αρχές Δεκεμβρίου ορίστηκε ο χρόνος αποδέσμευσης των οικονομικών ενισχύσεων προς τις ισπανικές τράπεζες, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των 17 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο κ. Γιούνκερ εκτίμησε ότι η απελευθέρωση της βοήθειας προς τον ισπανικό τραπεζικό τομέα, θα γίνει από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου και τα χρήματα θα δοθούν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο της βοήθειας στις ισπανικές τράπεζες «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» επισήμανε ο επικεφαλής του Eurogroup και κάλεσε την Ισπανία να συνεχίσει τις προσπάθειές της στα ζητήματα του προϋπολογισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα