"Έκλεισε" το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου
O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία προς τη Βουλή μπήκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις μετά την πολύωρη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τη Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση του στη Βουλή.

Οριστικοποιήθηκε μετά από πολύωρη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα το νομοσχέδιο για τα τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων προς εφορίες και ταμεία.

 Σε κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόλγου θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων θα περιέχει και τις ρυθμίσεις έως 120 δόσεις σε εφορίες - ταμεία και τοπική αυτοδιοίκηση το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Δευτέρα στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας θα περιλαμβάνει:

- Τις ρυθμίσεις ιδιωτών σε εφορία, Αυτοδιοίκηση και Ταμεία μέχρι και σε 120 δόσεων

- Τις διατάξεις σχετικά με όσους κάνουν παραδόσεις κατ' οίκον (ντελιβεράδες)

- Τις αποφάσεις που αφορούν στις χήρες και την αιτιολογημένη απόλυση

Στην πολύωρη σύσκεψη που προηγήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου εκ μέρους του οικονομικού επιτελείου συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της σύσκεψης εκτός από το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας συζητήθηκε και το πακέτο ελαφρύνσεων που θέλει να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση με βάση την υπεραπόδοση της οικονομίας για το 2018 και την αναμενόμενη υπεραπόδοση της οικονομίας το 2019.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο υπουργός οικονομικών παρουσίασε και το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο αλλά και τις επιλογές που μπορούν να γίνουν και για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια αλλά δεν ελήφθησαν τελικές αποφάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Οικονομικών, Αλέξης Τσίπρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φορο-ελαφρύνσεις και οικονομία στην "ατζέντα" της συνάντησης Τσίπρα - Τσακαλώτου

Αχτσιόγλου για 120 δόσεις: Πρώτη φορά θα έχουμε κούρεμα βασικής οφειλής

"Πακέτο" στην Βουλή οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων σε ταμεία - εφορία

SHARE:

24Media Network