Επίδομα θέρμανσης 2020: Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για τους δικαιούχους

Βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων παραδίδει πετρέλαιο θέρμανσης σε κατοικία της Αθήνας
Βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων παραδίδει πετρέλαιο θέρμανσης σε κατοικία της Αθήνας ΑΠΕ

Με βάση την παλιά προθεσμία, όλοι όσοι δεν είχαν πάρει πετρέλαιο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου θα καλούνταν να επιστρέψουν το ποσό του επιδόματος που είχαν πάρει ως προκαταβολή.

Περιθώριο για αγορά πετρελαίου μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που έχουν κάνει ήδη την αίτηση αλλά δεν έχουν αγοράσει καύσιμα.

Με βάση την παλιά προθεσμία, όλοι όσοι δεν είχαν πάρει πετρέλαιο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου θα καλούνταν να επιστρέψουν το ποσό του επιδόματος που είχαν πάρει ως προκαταβολή, μετά τη διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2019.

Τούτο διότι η χορήγηση αυτή έγινε υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

Με την υπουργική απόφαση που υπογράφηκε την Πέμπτη, παρατείνεται η υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, μεταφέρεται κατά έναν μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: επιδόματα, Πετρέλαιο Θέρμανσης
SHARE:

24Media Network