Επιστρέφουν οι θεσμοί, αλλά όχι άμεσα

Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Feb. 20, 2017. /          20 , 2017
Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Feb. 20, 2017. / 20 , 2017 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Αν και υπήρξε αναγνώριση της προόδου, οι θεσμοί δεν καθόρισαν τον χρόνο επιστροφής τους

Χωρίς απόφαση για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης η οποία μεταξύ άλλων εξέτασε και την πορεία των διαπραγματεύσεων της δεύτερης αξιολόγησης.

Κατά την συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλαράκης ανέλυσε την πρόοδο που έχει η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση σε όλα τα βασικά θέματα: το εργασιακό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες αναγνώρισαν μεν την σημαντική πρόοδο και πρότειναν οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα ώστε να επιταχυνθεί και ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Ωστόσο, δεν καθόρισαν τον χρόνο επιστροφής των θεσμών.

Αν η απόφαση δεν ληφθεί μέχρι και τη Δευτέρα τότε το χρονικό πλαίσιο θα είναι ασφυκτικό και οι δύο πλευρές θέλουν να καταλήξουν σε τεχνική συμφωνία ως την επόμενη Παρασκευή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία, Μνημόνιο 3
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η εμμονή του ΔΝΤ με τα εργασιακά

SHARE:

24Media Network