Έρευνα για το έλλειμμα του 2009 ζητά ο Άρειος Πάγος

Έρευνα για το έλλειμμα του 2009 ζητά ο Άρειος Πάγος

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά την επιστολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου για έρευνα της υπόθεσης του ελλείμματος του 2009

Διενέργεια έρευνας για τη διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ζητείται μετά την επιστολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

O αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας απέστειλε την αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Ι. Αδαμόπουλου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων για να ερευνηθούν οι αιτιάσεις που προβάλλονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ για χειρισμούς της ανάκρισης σχετικά με την έρευνα για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Από την εισαγγελία εφετών ζητείται να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχετικά με το κλείσιμο της έρευνας και από την επιθεώρηση να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της 5ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ στην αίτησή του αναφέρεται στην καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, ότι η ανακρίτρια της ζήτησε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ζητά να διενεργηθεί έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΔΣΑ για υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Οι εμπλεκόμενοι με την τεχνητή διόγκωση του χρέους πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά

SHARE:

24Media Network