Διεθνές Γραφείο Εργασίας: Επαρκές το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για ομαδικές απολύσεις και lock out

Διεθνές Γραφείο Εργασίας: Επαρκές το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για ομαδικές απολύσεις και lock out
EUROKINISSI

Τη στήριξη του για τις ομαδικές απολύσεις, το lock out και τις απεργίες, εξέφρασε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας κατά τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, υπό την παρουσία Βρούτση, στη Γενεύη

Θετικά είναι τα μηνύματα για τις ελληνικές θέσεις από το αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (30/09)στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και παρουσία του Έλληνα υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διεθνής οργανισμός στηρίζει τις ελληνικές θέσεις σε ό,τι αφορά το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και συμφωνήθηκε ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Για το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, για τον οποίο κατά την πρωινή του τοποθέτηση ο υπουργός Εργασίας είχε επισημάνει την ανάγκη βελτιώσεων, συμφωνήθηκε επίσης, ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο πλαίσιο που ισχύει για την κήρυξη απεργίας. Επαρκές θεωρήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και το πλαίσιο για την κήρυξη ανταπεργίας (lock out) εκ μέρους του εργοδότη, καθώς κρίθηκε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία κατοχυρώνει τα δικαιώματα εργοδοτών και εργαζομένων.

Εκτιμήθηκε τέλος, ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στον συνδικαλιστικό νόμο, όπως οι συνδικαλιστικές άδειες και θέματα χρηματοδότησης των συνδικάτων, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις μετά από μελέτη και διάλογο.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας η οποία αναμένεται να γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network