Δώρο Πάσχα: Αυξάνονται τα περιστατικά που εργοδότες ζητούν από τους εργαζομένους την επιστροφή του

Αυγά Πάσχα - φωτογραφία αρχείου
Αυγά Πάσχα - φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο εργατολόγος, Γιώργος Μελισσάρης μιλά στον News 24/7 για την καταβολή του Δώρου Πάσχα. Ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται.

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα. Ο εργατολόγος, Γιώργος Μελισσάρης δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Καλημέρα, όλη μέρα" των Ζινοβίας Σαπουνά και Κώστα Παπαγεωργίου ότι η μη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα και ως νομικός Σύμβουλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας κάλεσε τους εργαζόμενους να μη φοβούνται και να απευθύνονται στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα συνδικάτα τους, σε αυτή την περίπτωση.

Όπως εξήγησε τα χρήματα αυτά τα δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και το ποσό εξαρτάται από το πόσο δούλεψαν από την αρχή της χρονιάς έως τις 30 Απριλίου.

Αν δηλαδή κάποιος εργάστηκε όλο αυτό το διάστημα πρέπει να λάβει μισό μισθό, ενώ αν δούλεψε 2 μήνες μόνο θα πάρει το 1/4 του μισθού.

Αναφέρθηκε στους εργοδότες που δίνουν το δώρο Πάσχα και μετά ζητούν από τους εργαζόμενους να κάνουν ανάληψη τα μετρητά από το ATM και να τα δώσουν πίσω, κάνοντας λόγο για φαινόμενο που τείνει να πάρει διαστάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάσχα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δώρο Πάσχα 2019: Ποιοι το δικαιούνται - Πότε μπαίνει - Πώς υπολογίζεται

SHARE: