Επιδότηση έως 350 ευρώ για τα 'μπλοκάκια' που θα μπουν σε μισθολόγιο

Επιδότηση έως 350 ευρώ για τα 'μπλοκάκια' που θα μπουν σε μισθολόγιο

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιδότηση εργοδοτικών εισφορών έως 350 ευρώ για τα μπλοκάκια που θα μπουν σε μισθολόγιο. Ποιες επιχειρήσεις αφορά, οι προϋποθέσεις, και η διάρκεια του προγράμματος

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ βρίσκεται το πρόγραμμα επιδότησης με έως και 350 ευρώ το μήνα για όσους εργαζόμενους που σήμερα αμείβονται με μπλοκάκι θα μπουν στην μισθοδοσία των εργοδοτών τους ως μισθωτοί.

Το όριο των 350 ευρώ θα αφορά μόνο σε εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και είναι σχεδιασμένο να καλύψει τις ανάγκες περίπου 40.000 εργαζομένων που σήμερα αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Τα βασικά σημεία του προγράμματος που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ είναι τα ακόλουθα:

1. Το πρόγραμμα επιδότησης με έως 350 ευρώ θα αφορά τις εργοδοτικές εισφορές για 12 μήνες, σε όσους εργοδότες επιλέξουν να «μετατρέψουν» τον αμειβόμενο με μπλοκάκι σε μισθωτό εργαζόμενο.

2 . Το πρόγραμμα θα διαρκεί συνολικά 18 μήνες, επειδή μετά το 12μηνο θα υπάρχει η δέσμευση του εργοδότη να διατηρήσει τις ίδιες θέσεις εργασίας.

3. Στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις μειώσουν το προσωπικό που υπήρχε πριν την επιδότηση θα πρέπει να το αντικαταστήσουν μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών.

4. Στην επιδότηση συμπεριλαμβάνονται τα επιδόματα και οι άδειες των εργαζομένων.

5. Προσοχή! Οι επιχορηγούμενοι δεν πρέπει να ασκούν άλλο επάγγελμα ή να έχουν άλλη δραστηριότητα. Εάν έχουν άλλη δραστηριότητα τότε η επιχορήγηση τους θα διακόπτεται και θα αναζητούνται τα χρήματα της επιδότησης.

6. Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 156,8 εκ ευρώ θα παραμείνει ανοικτό μέχρι να εξαντληθούν τα σχετικά κονδύλια.

7. Επισημαίνεται ότι από το πρόγραμμα αποκλείονται επιχειρήσεις σε βάρος των οποίων υπάρχουν εκκρεμότητες ανάκτησης από μέρους του δημοσίου άλλων κρατικών ενισχύσεων.

8. Επίσης, αποκλείονται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλιεία, νυχτερινά κέντρα, εποχικές επιχειρήσεις κ.ά.

SHARE:

24Media Network