Εργολάβοι ζητούν τα χρήματα για τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού από το κράτος

Εργολάβοι ζητούν τα χρήματα για τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού από το κράτος
Σφουγγαρίστρες και κουβάδες Eurokinissi

Την εύκολη λύση βρήκε μερίδα εργολάβων που έχουν συνάψει συμφωνίες με δημόσιους φορείς για τον καθαρισμό των κτιρίων τους. Ζητούν επιπλέον χρήματα για να καλύψουν την... αύξηση του κατώτατου μισθού.

Την ευκαιρία να αξιώσουν περισσότερα χρήματα από τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα κοινωνικής προστασίας στα οποία προσφέρουν υπηρεσίες καθαριότητας βρήκαν τον τελευταίο μήνα κάποιοι εργολάβοι. 

Η αύξηση του κατώτατου μισθού από τις αρχές του προηγούμενου μήνα τους έδωσε την… ιδέα να επιχειρήσουν καλύψουν την οικονομική απώλεια που υφίστανται ζητώντας περισσότερα χρήματα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους! Ζητώντας δηλαδή επιπλέον λεφτά από το κρατικό ταμείο επί της ουσίας. 

Συγκεκριμένα περιστατικά έχουν ήδη φτάσει στα αυτιά των ιθυνόντων του υπουργείου Εργασίας τα οποία καλούν τους διοικητές των νοσοκομείων και των κέντρων κοινωνικής προστασίας να μην υποκύψουν σε τυχόν πιέσεις. 

Μάλιστα, σε περίπτωση που οι εργολάβοι επιμείνουν να ζητούν παραπάνω χρήματα υπό το πρόσχημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, προτείνουν τη λύση της συνεργασίας με τις εργολαβίες και τις υπογραφές ατομικών συμβάσεων με τις καθαρίστριες, σε μία κίνηση που έτσι και αλλιώς έχουν προχωρήσει πολλά νοσοκομεία της χώρας. 

Σε ότι αφορά τους φόβους ότι οι εργολαβικές εταιρίες μπορεί να μην συμμορφωθούν στα νέα μισθολογικά δεδομένα που επιτάσσει ο νόμος τα στελέχη του υπουργείο εργασίας δεν ανησυχούν. “Οι έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας θα ενταθούν και όσοι δεν τηρούν το νόμο, θα έχουν τις συνέπειες που προβλέπεται” τονίζεται χαρακτηριστικά. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα