Εξαιρούνται από την εφεδρεία οι Πυροσβέστες

Πανελλαδική διαμαρτυρία,ένστολων αστυνομικών,πυροσβεστών και λιμενικών για τις περικοπές στους μισθούς και την εργασιακή εφεδρεία,Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Πανελλαδική διαμαρτυρία,ένστολων αστυνομικών,πυροσβεστών και λιμενικών για τις περικοπές στους μισθούς και την εργασιακή εφεδρεία,Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Εκτός των διατάξεων για εργασιακή εφεδρεία και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας το ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, επεσήμανε την εξαίρεσή τους σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στην Βουλή, προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, Ι. Ζιώγα, Ν. Καραθανασόπουλου, Δ. Μανωλάκου, Γ. Μαυρίκου και Αντ. Σκυλλάκου για την εργασιακή εφεδρεία και τη στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ επικαλούνταν την ανησυχία των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο κατάργησης οργανικών θέσεων και την υπαγωγή τους στην εργασιακή εφεδρεία.

Όπως διευκρίνισε, προκειμένου να αποκατασταθεί εργασιακά ένας μεγάλος αριθμός εποχικών πυροσβεστών και, παράλληλα, να ενδυναμωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΠΣ, με την αξιοποίηση ενός ήδη έμπειρου δυναμικού στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών, εκδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο υπουργική απόφαση για τη διαδικασία πρόσληψης πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης και με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

"Με την ανωτέρω ρύθμιση, η κυβέρνηση, κατά τη διαδικασία κατάρτισης των συγκεκριμένων διατάξεων, εξάντλησε κάθε περιθώριο προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα συμμετοχής στο σχετικό διαγωνισμό όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, ως αναγνώριση της προσφοράς τους και προς ικανοποίηση των πράγματι δίκαιων αιτημάτων τους", ανέφερε ο κ. Παπουτσής, σημειώνοντας ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της αναδιάρθρωσης-αναδιοργάνωσης του συνόλου των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, ο υπουργός ενημερώνει ότι έχει συγκροτηθεί στο Αρχηγείο επιτροπή, η οποία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της θα υποβάλει σχετικό πόρισμα τις προτάσεις της, προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις που θα αφορούν τυχόν ίδρυση, αναβάθμιση ή κατάργηση πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων.

Όπως σημείωσε, η εν λόγω επιτροπή λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους και ιδιαιτερότητες που αφορούν στο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, τον τομέα ευθύνης των υπηρεσιών καθώς και το διαθέσιμο προσωπικό.

SHARE:

24Media Network