ΓΣΕΕ: Απαράδεκτες οι πρακτικές της διοίκησης του ΟΤΕ

ΓΣΕΕ: Απαράδεκτες οι πρακτικές της διοίκησης του ΟΤΕ
Εικόνα από το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Καλαμάτα που διεκόπη λόγω παρέμβασης του ΠΑΜΕ Eurokinissi

Τα βέλη της προς τη διοίκηση του ΟΤΕ έστρεψε η ΓΣΕΕ για το γεγονός ότι υποβλήθηκαν μηνύσεις σε απεργούς εργαζόμενους της εταιρίας.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΤΕ η οποία, όπως υποστηρίζει, «με την πρακτική των ψευδών μηνύσεων, οδήγησε σε συλλήψεις απεργών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη».

«Μετά τη δυναμική και μαζική απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, οι οποίοι ξεκίνησαν, πριν τα Χριστούγεννα, τον αγώνα τους, η διοίκηση χρησιμοποιεί τώρα τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές με εμφανέστατο σκοπό και στόχο να εκφοβίσει τους εργαζόμενους» επισημαίνει η Συνομοσπονδία, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους.

Η απάντηση των απεργών

Εν τω μεταξύ μήνυση σε βάρος του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ για “ψευδή καταμήνυση” και παρακώλυση συνδικαλιστικής δραστηριότητας κατέθεσαν οι πέντε απεργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος τους.

Στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, όπου υποβλήθηκε η μήνυση των απεργών, παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ, Δημήτρης Φούκας, συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, οι οποίοι συμμετέχουν ως μάρτυρες στο δικόγραφο.

“Δεν υπήρχε κανείς εργαζόμενος που ήθελε να μπει στο κτίριο” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Φούκας, αναφερόμενος σε όσα καταλογίζονται στους απεργούς και πρόσθεσε: “Αυτά εντάσσονται σε μια στρατηγική της διοίκησης που από την πρώτη μέρα της απεργίας, που γίνεται για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή τριμερούς σύμβασης, δημιουργεί προσκόμματα, απασχολώντας αναίτια και την αστυνομία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα