Η ΕΡΓΑΝΗ ‘ταξιδεύει’ στην Κύπρο

Η ΕΡΓΑΝΗ ‘ταξιδεύει’ στην Κύπρο
H υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Η κ. Αχτσιόγλου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες

Του Στέλιου Παπαπέτρου

Θέλοντας να συνδράμει στις προσπάθειες της Κύπρου για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, και την προστασία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην παραχώρηση του πνευματικού δικαιώματος του Πληροφοριακού Συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ”, λογισμικό που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις ροές μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, συνυπέγραψαν χθες στις Βρυξέλλες, συμφωνία για την παραχώρηση από την Ελληνική στην Κυπριακή Δημοκρατία του πνευματικού δικαιώματος του Πληροφοριακού Συστήματος.

Η κ. Αχτσιόγλου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες και στην τοποθέτησή της στη συνεδρίαση, με αντικείμενο “το μέλλον της Κοινωνικής Ευρώπης μετά το 2020”, τόνισε την άρρηκτη σύνδεση ανάμεσα στη συζήτηση για την κοινωνική Ευρώπη και το Δημοσιονομικό Πλαίσιο μετά το 2020. “Είναι δυο θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον και το επίπεδο των κοινωνικών φιλοδοξιών που θέλουμε για την Ένωση και τους πολίτες της”, πρόσθεσε.

Η κα. Αχτσιόγλου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών πολιτικών, και πρωτίστως της χρηματοδότησης τους, παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις, τονίζοντας ότι «εάν θέλουμε πραγματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει την κοινωνική της διάσταση και να εμβαθύνει τη συνοχή, χρειαζόμαστε επαρκείς πόρους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι διακηρυγμένες αρχές θα λάβουν επαρκή οικονομική υποστήριξη, ώστε να μετατρέψουν τις δηλώσεις μας σε απτά αποτελέσματα». «Στο πλαίσιο αυτό», κατέληξε η Υπουργός Εργασίας, «όλες οι περιφέρειες της Ε.Ε. πρέπει να λάβουν αναλογικής χρηματοδοτικής υποστήριξης, αλλά κατά την κατανομή των πόρων θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι δείκτες εκτός του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, όπως αυτοί που σχετίζονται με την ανεργία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα