Επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι προθεσμίες

Επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι προθεσμίες
Κλειστά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας MotionTeam

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μόλις ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο.

Εκδόθηκαν οι δύο πρώτες υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης των εντύπων από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορονοϊού.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Όπως είπε, μόλις ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο. «Αυτό αφορά τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους με διοικητική εντολή, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να το συμπληρώσουν, μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ οι υπόλοιπες που είναι εν λειτουργία, αλλά έχουν πληγεί και έχουν συμπεριληφθεί στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, μπορούν έως τις 20 Απριλίου» σημείωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα συμπληρώσουν το έντυπο από την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ την δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι εντάσσονται στην κατηγορία των επιχειρήσεων ως εξαρτώμενοι με μισθωτή εργασία που ανεστάλη η λειτουργία τους με διοικητική εντολή, η δεύτερη κατηγορία είναι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί, λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με συγκεκριμένους ΚΑΔ και οι επιχειρηματίες ανέστειλαν τη σύμβαση της εργασίας τους.

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι οι οποίοι, από την 1η Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου, απολύθηκαν από τις επιχειρήσεις και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα