"Μάχη" εργαζομένων - διοίκησης στην Εμπορική

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 13 (MOTIONTEAM // ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 13 (MOTIONTEAM // ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ) MOTIONTEAM

Η Εμπορική Τράπεζα έσυρε πρώτη τον χορό των μειώσεων. Αντιδράσεις για το αιφνιδιαστικό "ψαλίδι" στους μισθούς

Σε κατάργηση των επιδομάτων που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, με τους εργαζομένους να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η απόφαση αυτή έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση αποδέχτηκε το αίτημα της μείωσης μισθολογικού κόστους, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις πως και άλλες τράπεζες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.

Οι περικοπές, σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς της τράπεζας, σε μειώσεις μισθών θα φτάσουν τουλάχιστον το 11,7% -όσο ήταν και το σχετικό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους- ενώ ένας ορισμένος αριθμός υπαλλήλων θα υποστεί περαιτέρω μειώσεις, λόγω της κατάργησης ορισμένων άλλων επιδομάτων που θα επίδραση στις ετήσιες απολαβές τους.

Από πλευράς του Συλλόγου των εργαζομένων επισημαίνεται ότι οι μειώσεις σε ετήσια βάση θα φθάσουν το 18% περίπου, καθώς επιδόματα που επίσης καταργούνται αφορούν το σύνολο των εργαζομένων της τράπεζας.

Η διοίκηση της τράπεζας πίεζε τους εργαζομένους να δεχθούν μειώσεις, ωστόσο σε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κατέστη εφικτή η επίτευξη συμφωνίας.

Με εγκύκλιο της διοίκησης ανακοινώθηκε τελικά προς όλο το προσωπικό πως σταματά-αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου- η καταβολή των επιδομάτων που είχαν κατοχυρωθεί μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις (από το 1994 και μετά).

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας την Παρασκευή και τη Δευτέρα με προοπτική, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική, Γιώργος Κωσνταντινόπουλος, να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι χάνουν οι εργαζόμενοι με το Μνημόνιο 2

Ο "Μεσαίωνας" του Μνημονίου 2

Σκληρά μέτρα χωρίς οριστική συμφωνία

SHARE:

24Media Network