Οι 10 εταιρείες που θέλουν να πιάσουν δουλειά οι νέοι της Ελλάδας

Οι 10 εταιρείες που θέλουν να πιάσουν δουλειά οι νέοι της Ελλάδας

Ελάχιστη η παρουσία των ελληνικών εταιρειών στις επιλογές τους. Τι αμοιβές θα ήθελαν να παίρνουν

Τι θέλει από το επαγγελματικό της μέλλον η γενιά Υ (σ.σ. όσοι γεννήθηκαν την περίοδο από 1980 και 2000) της Ελλάδας; Σύμφωνα με την μελέτη που πραγματοποίησαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το kariera.gr πρωταρχικό ρόλο παίζει η ικανοποιητική αμοιβή, η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και η εργασιακή ασφάλεια. Σε ότι αφορά τις οικονομικές απολαβές, η μέση μηνιαία αμοιβή που επιθυμούν για τον δημόσιο τομέα είναι στα 1.040 ευρώ και στον ιδιωτικό τομέα 1.090 ευρώ.

Οι αμοιβές είναι ο πρώτος παράγοντας στην επιλογή εργοδότη για τους νέους με ποσοστό 34,9% ενώ ακολουθούν οι ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη (34,5%) και το περιβάλλον με ήθος και εργασιακή ασφάλεια (33,3%).

Σε ότι αφορά τις πιθανότητες να εργαστούν στο εξωτερικό το 42% έλκεται από μία τέτοια ιδέα με το 16% να έχει κάνει ήδη μια προσπάθεια για μετανάστευση. Αντίθετα το 67% παραμένει εντός συνόρων για προσωπικούς λόγους (οικογένεια και φίλοι).

Στην έρευνα “Καριέρα και Γενιά Υ” που συμμετείχε δείγμα σχεδόν 2.000 νεαρών ατόμων ηλικίας 18-30 ετών, φοιτητές, φοιτήτριες και απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, από τις περισσότερες πανεπιστημιακές σχολές σε όλη την Ελλάδα προέκυψε ότι οι 10 πρώτες εταιρείες που επιθυμούν να εργαστούν είναι:

1. Google

2. Coca - Cola

3. Procter & Gamble

4. Microsoft

5. Cosmote - OTE

6. Unilever

7. Mondelez International

8. PWC

9. Nestle

10 Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

SHARE: