Σε κίνδυνο το επίδομα ανεργίας

Σε κίνδυνο το επίδομα ανεργίας
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΟΑΕΔ / ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ MOTIONTEAM

Σε πολύ δύσκολη θέση αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες άνεργοι στη χώρα μας. Έλεγχος περιουσιακών στοιχείων θα προηγείται του επιδόματος ανεργίας. Η απάντηση Ρεν στον Ν. Χουντή και η πρόβλεψη του μνημονίου. Τι ισχύει σήμερα

Μια απάντηση που προκαλεί τρόμο έδωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σχετικά με το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τη  δέσμευση στα πλαίσια του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης.

Ο Όλι Ρεν, απάντησε γραπτώς, σημειώνοντας ότι τα επιδόματα ανεργίας και άλλα επιδόματα θα δίνονται αφού προηγηθεί έλεγχος περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων του δικαιούχου.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αμφισβητείται το δικαίωμα των ανέργων να λαμβάνουν επίδομα, το οποίο όπως προβλέπει το μνημόνιο θα δίνεται σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης, ενώ θα αποκλείονται άλλοι που μπορεί όμως να είναι επίσης φτωχοί.

Σύμφωνα με την απάντηση του Όλι Ρεν “με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει θα υπάρξει καλύτερη στόχευση αλλά και δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων”.

Ο επίτροπος υποστηρίζει ότι μέσω του ελέγχου των εισοδημάτων (και άρα του αποκλεισμού δικαιούχων), θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων για επενδύσεις σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και τη λήψη μέτρων για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σύμφωνα με ότι ισχύει μέχρι σήμερα, το επίδομα ανεργίας είναι 454,25 ευρώ και χορηγείται για διάστημα από έξι έως δώδεκα μήνες αναλόγως με τις ημέρες εργασίας που είχε τα προηγούμενα χρόνια ο άνεργος.

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα