Στα 'κάγκελα' 192.571 άνεργοι για τις 32.433 προσλήψεις στους δήμους

Ξεκίνησε την Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015. Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 15.09.2014 έως την 31.08.2015 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ξεκίνησε την Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015. Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 15.09.2014 έως την 31.08.2015 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Σοβαρή εμπλοκή έχει ανακύψει με την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, για τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα οι άνεργοι αιτούντες να είναι κυριολεκτικά στα «κάγκελα» αλλά και στους δρόμους από σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι έχει περισσότερο από ένας μήνας από την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων, στις 27 Απριλίου, ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με τα  dikaiologitika.gr αδυνατεί να αναρτήσει στο διαδικτυακό του τόπο ( www.oaed.gr) έστω και τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος, που περιλαμβάνει 32.433 θέσεις απασχόλησης διάρκειας πέντε μηνών σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας.

Μάταια οι 192.571 άνεργοι που υπέβαλλαν αίτηση, περιμένουν εδώ και ένα δεκαπενθήμερο την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, αφού τα προβλήματα με την παραλαβή στοιχείων από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) μοιάζουν αξεπέραστα. Τελευταίο «κρούσμα» η αποστολή λάθος στοιχείων του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, για χιλιάδες ανέργους που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Ως συνέπεια αυτού του τελευταίου λάθους, ήταν να ζητηθεί ξανά η συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα.
Για την τεράστια καθυστέρηση στο εν λόγω πρόγραμμα, έχει ήδη εκφραστεί δυσαρέσκεια από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και έχουν γίνει συζητήσεις για να διαπιστωθεί πώς η συγκεκριμένη «γκάφα» δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.
Το ζήτημα όμως, έχει προεκτάσεις και στην ολοκλήρωση της β' φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που μόλις πριν από μία εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η σχετική προκήρυξη για την έναρξη υποβολής αιτήσεων, θα γίνει το α' δεκαήμερο του Ιουνίου. Το πρόγραμμα αφορά 20.385 θέσεις εργασίας  με αποδοχές από 431 έως 495 ευρώ  ανάλογα εάν είναι οι δικαιούχοι μικρότεροι ή όχι των 25 ετών.

Εάν όμως δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία των θέσεων εργασίας, που αφορούν την πρώτη φάση, τότε δεν μπορεί να ξεκινήσει η β' φάση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να  αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες για την α' φάση, να υποβληθούν και να εξεταστούν οι ενστάσεις και στη συνέχεια να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους, για να προκηρυχθεί η έναρξη υποβολής αιτήσεων.

Στο ενδεχόμενο που μπλέξουν η α' φάση, με τη β' φάση, τότε προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερο μπάχαλο. Είναι πιθανό να υπάρξουν άνεργοι που θα υποβάλλουν αίτηση β' φάση του προγράμματος, ενώ θα έχουν επιλεχθεί ως δικαιούχοι στην α' φάση του. Συνεπώς, όσο καθυστερεί η ανάρτηση των πινάκων για την α' φάση, τόσο μεταφέρεται και πιο πίσω, η προκήρυξη της β' φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Διαμαρτύρονται οι άνεργοι

Ομάδα ανέργων με μέλη από όλη την Ελλάδα, εξαιτίας της καθυστέρησης των αποτελεσμάτων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα αύριο Τρίτη και καλούν την Κυβέρνηση «να πάψει τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των προγραμμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κίνησης αναφέρει:

"Η κίνηση ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015 εν όψει του εμπαιγμού χιλιάδων άνεργων του ΟΑΕΔ στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (2015) καλεί την σημερινή Κυβέρνηση να πάψει τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση των προγραμμάτων. Ταυτόχρονα ενημερώνουμε για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 Ιουνίου (11π.μ) 2015 στη Βουλή και καλούμε όλους τους άνεργους να συμμετέχουν στο πλευρό μας.
Φτάνει πια ο εμπαιγμός των ανέργων.

Κίνηση ανέργων"

Διαβάστε περισσότερα στα dikaiologitika.gr:

  Τρεις συντελεστές ΦΠΑ η τελική πρόταση

  Καταργούνται οι πρόωρες συντάξεις αυξάνονται τα όρια ηλικίας έως και 17 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network