Στην μισθοδοσία του Δεκεμβρίου τα αναδρομικά των ενστόλων

Officers and subalterns of the police, fire and port departments protested against the new austerity measures outside of Ministry of Macedonia and Thrace in Thessaloniki./               .
Officers and subalterns of the police, fire and port departments protested against the new austerity measures outside of Ministry of Macedonia and Thrace in Thessaloniki./ . SOOC

Τι προβλέπει για τα αναδρομικά των ενστόλων και την αποκατάσταση των μισθών τους η τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή

Τη Δευτέρα κατατίθεται, στη Βουλή, εκτός απροόπτου, η τροπολογία με την οποία προβλέπονται αυξήσεις κατά το ήμισυ στις αποδοχές των ενστόλων.

Με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου που θα καταβληθεί στις 27 Νοεμβρίου θα πάρουν και την πρώτη δόση των αναδρομικών που τους οφείλει το ελληνικό Δημόσιο μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για τους απόστρατους, οι πληρωμές των αναδρομικών θα ξεκινήσουν στις 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr,  μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών των Ενστόλων με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, παρουσία και των βουλευτών κ.κ. Δ. Κυριαζίδη, Η. Βλαχογιάννη και Θ. Νταβλούρου.

Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: "Από την πρώτη ημέρα μου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης υποσχέθηκα πως θα σταθώ αρωγός στα δίκαια αιτήματα των ανδρών και γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με την ενθάρρυνση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και την κατανόηση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα τον οποίο και ευχαριστώ για τη δέσμευσή του να καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή, σήμερα ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα των Ενστόλων.

Με την ευκαιρία θέλω να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι η προστασία του Έλληνα πολίτη επιτυγχάνεται από την αυταπάρνηση και την ευσυνειδησία των Ενστόλων και η Πολιτεία οφείλει αυτό να το αναγνωρίζει εμπράκτως."

 Στις 27 Νοεμβρίου θα πάρουν οι ένστολοι τα αναδρομικά έξι μηνών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η τροπολογία για την αποκατάσταση των περικοπών που τους έγιναν, η οποία θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Η τροπολογία περιλαμβάνει "την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν με τον Ν. 4093/2012 στα μισθολόγια Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, από 1/8/2012. Ειδικότερα, με τη μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27/11/2014 θα καταβληθούν και τα αναδρομικά έξι μηνών, από 1/7/2014. Από 1/1/2015 θα συνεχιστεί η καταβολή των υπολοίπων αναδρομικών για τους 23 μήνες (από 1/8/2012 έως 30/6/2014) σε 36 μηνιαίες δόσεις. Τα αναδρομικά ποσά μέχρι και 250 ευρώ θα καταβληθούν άπαξ με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2015".

Ακόμη, η τροπολογία προβλέπει την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων, κατά 50% η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή της σύνταξής τους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε στους ένστολους ότι δεν ήταν δυνατή η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών και η επιστροφή των αναδρομικών στο σύνολό τους, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε υπέρβαση του προϋπολογισμού και εκτροχιασμό του ελλείμματος.

Διαβάστε ακόμα στα dikaiologitika.gr:

- Πως θα γίνει η ρύθμιση στεγαστικών δανείων 97.000 δικαιούχων του ΟΕΚ

- Ανοίγει η Τράπεζα θεμάτων την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network