Ταγκό στο Παρίσι με αυτούς που ζητάνε άρση προστασίας απολύσεων για ΑμΕα

Meetings between troika and Ministers of Finance and Administrative Reform. Outside the Ministry for Finance a small protest of women working at cleaning took place during the meeting. Athens, Nov. 20, 2013 /     .       . , 20 , 2013
Meetings between troika and Ministers of Finance and Administrative Reform. Outside the Ministry for Finance a small protest of women working at cleaning took place during the meeting. Athens, Nov. 20, 2013 / . . , 20 , 2013 SOOC

Στο στόχαστρο των δανειστών η πληρωμή της Κυριακάτικης αργίας, οι αποζημιώσεις αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ζητούν άρση προστασίας απολύσεων. Τι θα δείξει το κρίσιμο ραντεβού στο Παρίσι;

Βόμβα στην 35ετία και στην αποζημίωση του 40% που δικαιούνται όσοι αποχωρούν με πλήρη σύνταξη βάζει η τρόικα, ανοίγοντας "ατζέντα-φωτιά" στις διαπραγματεύσεις για 6 αλλαγές, πέραν των όσων έχουν προσυμφωνηθεί για το ασφαλιστικό.

Η ατζέντα αυτή, την οποία αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος με επίσημα έγγραφα, συζητήθηκε μυστικά όλο το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο Εργασίας και δόθηκαν απαντήσεις που αφήνουν περιθώρια για πρόσθετες αλλαγές.

Ειδικότερα η τρόικα ζητά:

1. Επανεξέταση του 40% της αποζημίωσης που παίρνουν όσοι αποχωρούν με σύνταξη και 35ετία χωρίς όριο ηλικίας από ΔΕΚΟ, τράπεζες, καθώς και όσοι φεύγουν με τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, από ΙΚΑ, με 5.500, 10.000 και 10.500 ημέρες ασφάλισης. 

2. Κατάργηση της προσαύξησης 75% στο ημερομίσθιο της Κυριακής. 

3. Την άρση της προστασίας απολύσεων για άτομα με ειδικές ανάγκες που προσλαμβάνονται με το ν. 2643/98. 

4. Την περαιτέρω μείωση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, όταν η καταγγελία σύμβασης κρίνεται παράνομη και ο εργοδότης υποχρεώνεται σε πλήρη αποζημίωση. 

5. Τη μη δεσμευτική ανανέωση των εποχικών συμβάσεων 90.000 εργαζομένων στον τουρισμό. 

6. Την αύξηση του ανώτατου ποσοστού των εργαζομένων υπό δοκιμή (ασκούμενοι) στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ατζέντα-φωτιά περιλαμβάνεται στα θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι και ορισμένα από τα σημεία που ζητούν οι δανειστές είναι πιθανό να "δοθούν" ως ανταλλάγματα για να κλείσει η συμφωνία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Φωτογραφία: sooc.gr

SHARE:

24Media Network