“Τρίζει” η καρέκλα και των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων

“Τρίζει” η καρέκλα και των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων
ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Eurokinissi

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, με επιστολή του προαναγγέλλει τη μείωση των οργανικών μονάδων του Δημοσίου κατά 30%, ενώ ανοίγει ο δρόμος για τη μαζική μετακίνηση εργαζομένων

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Νέων”, οι περισσότεροι από τους 800.000 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, βρίσκονται στον “αέρα”, με τις αλλαγές που ξεκίνησαν από τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ να επεκτείνονται άμεσα και στο στενό Δημόσιο Τομέα.

Από την τελική συμφωνία με την Τρόικα θα εξαρτηθεί το πόσοι ακριβώς θα μεταταγούν, απολυθούν ή τεθούν υπό εργασιακή εφεδρεία.

Άμεση έξοδος από το Δημόσιο περιμένει πάντως χιλιάδες εργαζομένους αποκλειστικά και μόνον σε εφαρμογή των ρυθμίσεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στο κεφάλαιο περί “προσαρμογής των δαπανών” προβλέπεται η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και αναφέρεται ο στόχος για περιορισμό των υπαλλήλων κατά 150.000 ή περίπου το 20% των απασχολουμένων έως το 2015.

Προκειμένου να πετύχει τον στόχο αυτό η κυβέρνηση ανέλαβε και την καθαρή δέσμευση για “μη εθελούσιες απομακρύνσεις πλεονάζοντος προσωπικού”.

Το πλεονάζον προσωπικό “είτε θα απομακρύνεται άμεσα ή θα εντάσσεται σε ξεχωριστό πίνακα εργασιακής εφεδρείας”.

“Η εφεδρεία είναι χειρότερη από την απόλυση, αφού σε κρατάει εγκλωβισμένο στον πίνακα. Και αυτό γιατί δεν προβλέπεται αποζημίωση καθώς κανένας δεν βγαίνει ποτέ από τον πίνακα”, σχολιάζουν στην εφημερίδα στελέχη του Δημοσίου, διευκρινίζοντας πως το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει απλώς ότι οι έφεδροι λαμβάνουν μόνο για το πρώτο έτος το 60% του βασικού μισθού τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα