Έρχεται η μεγάλη ετήσια φορολοταρία της ΑΑΔΕ – Δείτε τα ποσά

Έρχεται η μεγάλη ετήσια φορολοταρία της ΑΑΔΕ – Δείτε τα ποσά
Ευρώ (φωτογραφία αρχείου) istock

Πριν από τα Χριστούγεννα προγραμματίζεται η μεγάλη ετήσια κλήρωση της φορολοταρίας που θα μοιράσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την πρώτη, μεγάλη ετήσια φορολοταρία της ΑΑΔΕ, όπου 12 τυχεροί λαχνοί θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος, κάτι που σημαίνει ότι θα μοιραστούν τουλάχιστον 1,2 εκατ. Ευρώ.

Επίσης προβλέπεται να υπάρχουν. και τυχεροί λαχνοί πουθα πάρουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ, που το πλήθος τους θα προσδιοριστεί από το συνολικό χρηματικό ποσό που παρέμεινε αδιάθετο κατά τις μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του 2022 εχει επέλθει μια αναμόρφωση της φορολοταρίας. Συγκεκριμένα το έπαθλο δεν περιορίζεται στα 1.000 ευρώ, αλλά φτάνει στις 50.000 ευρώ για τον υπερτυχερό, άλλοι 55 μοιράζονται από 5.000 ως 20.000 ευρώ, ενώ 1000 ευρώ κληρώνονται για άλλους 500 φορολογούμενους. Βέβαια η εορταστική κλήρωση του Δεκεμβρίου μοιράζει πιο μεγάλα ποσά.

Σημειωτέον ότι η τακτική κλήρωση του Δεκεμβρίου θα γίνει κανονικά και δεν σχετίζεται με τη super φορολοταρία που αναμένεται να πάρει και μεγάλη δημοσιότητα.

Σε αυτήν συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες 11 μηνιαίες κληρώσεις στο διάστημα Φεβρουάριος 2022 έως Δεκέμβριος 2022. Φορολογούμενοι που έχουν κερδίσει έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση του 2022, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά του χρόνου.

Να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρονικοί λαχνοί, με τους οποίους οι φορολογούμενοι συμμετέχουν στις κληρώσεις προερχονται από ηλεκτρονικές πληρωμές. Ουσιαστικά η όλη δράση έχει να κάνει με την προσπάθεια για περιορισμού των συναλλαγών με μετρητά και βέβαια της φοροδιαφυγής. Άλλωστε κάθε χρόνο χάνονται 5-6δισ ευρώ από τις δυνητικές εισπράξεις ΦΠΑ και λόγω φοροδιαφυγής.

Ετσι για κάθε 1 ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται 1 λαχνός, ωστόσο προβλέπονται bonus:

  • Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

  • Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν

  • Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Αντιθέτως, φορολογούμενοι με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν 1 λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις παραπάνω προσαυξήσεις.

Οι πολίτες ενημερώνονται πριν από την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής στο Taxis. Όσο για τους τυχερούς, γίνεται ενημέρωση μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό τους και με μήνυμα στο e-mail που έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ.

Να σημειωθεί ότι για να πάρει κάποια ή κάποιος τα χρήματα του θα πρέπει να έχει δηλώσει ΙΒΑΝ λογαριασμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα