Eurobank: Διεθνής διάκριση για τον Τομέα Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών

Eurobank: Διεθνής διάκριση για τον Τομέα Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών
Tράπεζα Eurobank Eurokinissi

Η Focus Economics ανακήρυξε την Eurobank Research ως την τρίτη (3η) ακριβέστερη διεθνώς, και πρώτη (1η) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, για τις προβλέψεις αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2019

Μία σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε ο Τομέας Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Eurobank από τον κορυφαίο πάροχο οικονομικών αναλύσεων και προβλέψεων για 130 χώρες στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική, τη Focus Economics, στο πλαίσιο των ετήσιων Βραβείων 2020 Analyst Forecast Awards.

Η Focus Economics ανακήρυξε την ομάδα Eurobank Research ως την τρίτη (3η) καλύτερη (ακριβέστερη) διεθνώς, και πρώτη (1η) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, για τις προβλέψεις αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2019, με βάση τις εκτιμήσεις του δρα Τάσου Αναστασάτου, επικεφαλής οικονομολόγου του Ομίλου Eurobank που προΐσταται του Τομέα Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Eurobank.

Αντίστοιχα, ο Τομέας Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Eurobank διακρίθηκε και για τις προβλέψεις οικονομικών στοιχείων για χώρες όπου ο Όμιλος έχει παρουσία και δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, απέσπασε την πρώτη (1η) θέση διεθνώς, για το σύνολο των προβλέψεων για την κυπριακή οικονομία το 2019, την οποία παρακολουθεί ο αναλυτής του Τομέα κ. Ιωάννης Γκιώνης, με σημαντικές διακρίσεις και σε επιμέρους δείκτες (1η στις προβλέψεις για το εξωτερικό ισοζύγιο, 2η στις προβλέψεις για το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και το δημοσιονομικό ισοζύγιο). Επίσης, απέσπασε τη δεύτερη (2η) θέση στις προβλέψεις για το εξωτερικό ισοζύγιο στη Σερβία, την οικονομία της οποίας παρακολουθεί η αναλύτρια του Τομέα κα Μαρία Κασόλα.

Για τον προσδιορισμό των κορυφαίων οικονομικών προβλέψεων, η Focus Economics αξιολόγησε (Βαρκελώνη, 13 Μαΐου 2020) την ακρίβεια των προβλέψεων που υπέβαλαν περισσότερα από 350 ιδρύματα. Οι προβλέψεις που αξιολογήθηκαν αφορούσαν στους κύριους μακροοικονομικούς δείκτες σε 89 χώρες και 22 τιμές εμπορευμάτων το 2019. Μεταξύ των διακριθέντων συγκαταλέγονται οι πιο γνωστές διεθνείς τράπεζες και εταιρείες οικονομικής έρευνας στον κόσμο, γεγονός που καθιστά τις διακρίσεις του Eurobank Research ιδιαίτερα τιμητικές, αποτελούν δε το επιστέγασμα των διαχρονικά σταθερών επιδόσεων του Τομέα και υποστηρίζουν την επιδίωξη της Eurobank να λειτουργεί ως οργανισμός πρώτης αναφοράς για τα ζητήματα της οικονομικής ανάλυσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα