Eurogroup: Αποφάσεις το καλοκαίρι για συνέχιση της δημοσιονομικής “χαλάρωσης” και το 2022

Eurogroup: Αποφάσεις το καλοκαίρι για συνέχιση της δημοσιονομικής “χαλάρωσης” και το 2022
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Ιρλανδός υπουργός οικονομικών κ. Πασκάλ Ντόναχιου AP

Το καλοκαίρι θα αποφασιστεί το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής που θα ισχύσει το 2022, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

Το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής που θα ισχύσει το 2022 θα αποφασιστεί το καλοκαίρι σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου μετά το πέρας της συνεδρίασης.

«Θέλουμε μια κοινή προσέγγιση για τη δημοσιονομική πολιτική μέχρι το καλοκαίρι», ανέφερε.

Επίσης ο κ. Ντόνιαχιου ανέφερε πως η πορεία της πανδημίας δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση της άρση των μέτρων δημοσιονομικής στήριξης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που θα μπορούσε να προκληθεί από μια πρόωρη απόσυρση.

«Υπάρχει ένα εγγενές ρίσκο στην πρόωρη διακοπή της στήριξης σε σύγκριση με μια καθυστερημένη διακοπή» υπογράμμισε.

Από την άλλη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι, ανέφερε πως η Κομισιόν θα αποφασίσει μετά την άνοιξη το τι θα γίνει με τη ρήτρα διαφυγής, ενώ επισήμανε πως είναι ιδιαίτερα νωρίς για την λήψη ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς δεν μπορούν να γίνουν διακρίσεις.

O επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε από την πλευρά του ότι οι επενδυτές ανησυχούν για την ταχύτητα εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς η καθυστέρηση μπορεί να πλήξει αρνητικά τον ρυθμό ανάπτυξης. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την απόφαση της Κομισιόν για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης το 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα