EWG: “Τρέξτε για συμφωνία στο νέο νόμο Κατσέλη”

EWG: “Τρέξτε για συμφωνία στο νέο νόμο Κατσέλη”
Ο αν. υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης Eurokinissi

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Euroworking group της Δευτέρας και ποια είναι τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να επιτευχθεί συμφωνία για το νέο νόμο που θα αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας.

“Κλείστε το νέο νόμο Κατσέλη για να πάρετε την δόση στις 5 Απριλίου”.

Αυτή ήταν η εντολή που δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης για το θέμα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και της εκταμίευσης της δόσης των 970 εκ ευρώ προς την Ελλάδα στο άτυπο Eurogroup του Βουκουρεστίου στις 5 Απριλίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης ενημέρωσε του ομολόγους του για την πρόοδο των μέχρι τώρα συνομιλιών στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σημείωσε ότι κατά τις επαφές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες με τους θεσμούς υπήρξαν συγκλίσεις αλλά μένουν ακόμη θέματα ανοιχτά όπως για παράδειγμα η δευτερεύουσα νομοθεσία που συνδέει όλα τα εν ισχύ καθεστώτα προστασίας και ο τρόπος με το οποίο θα μειωθεί η περίμετρος κάλυψης των δανείων από τα 11 δις που προέβλεπε η αρχική πρόταση.

Τόνισε τέλος ότι πρόθεση της Κυβέρνησης παραμένει να ολοκληρωθούν ίσως και την Τρίτη οι συζητήσεις με τους θεσμούς ώστε το τελικό κείμενο της συμφωνίας να ψηφιστεί μέχρι και την Τετάρτη.

Η προτροπή των εκπροσώπων των υπουργών οικονομικών του Eurogroup ήταν να υπάρξει σύντομη συμφωνία ώστε να προχωρήσει κανονικά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα