Εξαγωγή κρητικών προϊόντων στις ΗΠΑ

Εξαγωγή κρητικών προϊόντων στις ΗΠΑ

Η παραδοσιακή φάρμα Agrecofarms συνδέει τον πρωτογενή τομέα, τον αγροτικό, με τον τριτογενή, τον τουρισμό, αναδεικνύοντας τον πλούτο της Κρήτης

Η διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τριτογενή, γίνεται πράξη σε αρκετές περιοχές της χώρας μας και ειδικά στην Κρήτη. Μάλιστα, από χρόνια έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια, ώστε κρητικά προϊόντα να υπάρχουν σε ξενοδοχεία του νησιού, εκτός βέβαια από τα καταστήματα του αεροδρομίου.

Η παραδοσιακή φάρμα AgrecoFarms του ομίλου Grecotel στο Ρέθυμνο, εκ των πρωτοπόρων στη σύνδεση του ξενοδοχείου με την τοπική αγροτική παραγωγή, προκειμένου να παρουσιάσει και να προσφέρει την «καλύτερη Ελλάδα» στους ανά τον κόσμο πελάτες του, συνδέει εδώ και πολλά χρόνια τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή δημιούργησε μια πολύτιμη συλλογή, από γαστρονομικά προϊόντα που αναδεικνύουν τον πλούτο και την αφθονία της κρητικής γης, καθώς και σειρά από ελληνικά προϊόντα μπάνιου και σώματος, εμπνευσμένα από τη μυθική φύση της άγριας Κρήτης. Ήδη τα προϊόντα αυτά έχουν τοποθετηθεί στο κατάστημα Carissa's στην περιοχή East Hampton της Νέας Υόρκης, ενώ ακολουθούν και άλλες συνεργασίες.

Εξαγωγή κρητικών προϊόντων στις ΗΠΑ

Τα αναφερόμενα προϊόντα έχουν επιλεγεί αυστηρά από τοπικούς εξειδικευμένους παραγωγούς, εμπλουτίζοντας την γκάμα ποιοτικών προϊόντων της φάρμας, ενώ τα εικαστικά είναι εμπνευσμένα από ελληνικά μοτίβα αρχαιοελληνικών αγγείων, παραδοσιακά κεντήματα, με ζωηρά χρώματα που ταξιδεύουν στην παράδοση μέσα από μία μοντέρνα απόδοση, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη οπτική της λαϊκής τέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά προϊόντων της AgrecoFarms απέσπασε το Χρυσό Βραβείο Καινοτομίας 2017, στα βραβεία Packaging Innovation Awards 2017.

Εξαγωγή κρητικών προϊόντων στις ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network