Ευελιξία στις συνομιλίες με την Ελλάδα ζητά ο Λιου από τους Ευρωπαίους

Ο  Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάκ Λίου  στο Μουσείο της Ακρόπολης, Κυριακή 21 Ιουλίου 2013. Ολιγόωρη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ελλάδα ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάκ Λίου και είχε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ομόλογο του Γιάννη Στουρνάρα για να συζητήσουν την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την προετοιμασία της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αμερικανικό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου. (EUROKINISSI/ΑΠΕ-ΜΠΕ/POOL/Παντελής Σαΐτας)
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάκ Λίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, Κυριακή 21 Ιουλίου 2013. Ολιγόωρη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ελλάδα ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάκ Λίου και είχε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ομόλογο του Γιάννη Στουρνάρα για να συζητήσουν την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την προετοιμασία της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αμερικανικό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου. (EUROKINISSI/ΑΠΕ-ΜΠΕ/POOL/Παντελής Σαΐτας) EUROKINISSI

Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, σε συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup, στο περιθώριο της συνόδου της G7, ζήτησε για άλλη μια φορά να βρεθεί λύση με την Ελλάδα. Τι αναφέρει έκθεση της Bank of America

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου παρότρυνε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να είναι ευέλικτοι στις συνομιλίες με την Ελλάδα για το πώς να μπει σε βιώσιμη τροχιά το ελληνικό χρέος.

Τα σχόλια του Λιου έγιναν σε συναντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) στο Σεντάι της νοτιοανατολικής Ιαπωνίας, όπως ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Λιου συζήτησε επίσης την πρόοδο στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Έκθεση της Bank of America

"Είχαμε μια υπεραισιόδοξη άποψη για την Ελλάδα το τρέχον έτος, που ήταν αντίθετη με τις απόψεις της αγοράς, η οποία και έχει αρχίσει τώρα να υλοποιείται" αναφέρει η Bank of America σε έκθεσή της.

Η έκθεση προβλέπει την η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος στα τέλη Μαϊου ή αρχές Ιουνίου.

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 προβλέπει ότι:

Η ΕΚΤ θα επαναφέρει το waiver για τις ελληνικές τράπεζες.

Τα capital controls θα καταργηθούν σταδιακά

Θα υπάρξει συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους

Τα ελληνικά ομόλογα θα συμμετάσχουν στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

"H άποψή μας έγινε ακόμα πιο αντίθετη με τις εκτιμήσεις της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η καθυστέρηση της αξιολόγησης του προγράμματος οδήγησε σε πρωτοσέλιδα που μιλούσαν για επανάληψη του δράματος του Grexit Της προηγούμενης χρόνιας", τονίζει η BofA.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο τραπέζι η ελάφρυνση του χρέους

Λιου: Οι Ευρωπαίοι ζητούν πολύ υψηλά πλεονάσματα

SHARE:

24Media Network