Φαλτσιάνι για λίστες: Μπορώ και τώρα να βοηθήσω αν η Ελλάδα το ζητήσει

Φαλτσιάνι για λίστες: Μπορώ και τώρα να βοηθήσω αν η Ελλάδα το ζητήσει

Ο άνθρωπος που χάρισε σε τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη περίπου 10 δισ. ευρώ εξαιτίας των μαύρων καταθέσεων, Ερβέ Φαλτσιάνι τονίζει ότι μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ

"Είναι σαν οι φορολογικές αρχές να έβρισκαν ένα πτώμα μέσα στο σπίτι. Γνωρίζω ότι οι Ελβετοί έλεγαν ότι δεν έπρεπε να ασχοληθείτε με αυτά τα στοιχεία, έπρεπε να μας τα δώσετε όλα. Ναι, αλλά αν βρούμε ένα πτώμα μέσα στο σπίτι πρέπει να κάνουμε ότι δεν το είδαμε", λέει στο Πρώτο Θέμα ο Ερβέ Φαλτσιάνι,  ο οποίος τον Ιανουάριο του 2009 παρέδωσε στις αρμόδιες φορολογικές αρχές του Παρισιού 24.000 ονόματα Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών και Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε μία μόνο ελβετική τράπεζα.

Ο κ. Φαλτιάνι, ο άνθρωπος που χάρισε σε τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη περίπου 10 δισ. ευρώ εξαιτίας των μαύρων καταθέσεων, έδωσε την εν λόγω απάντηση από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται προφυλακισμένος .

Ο ίδιος λέει ακόμα στην εφημερίδα ότι: "εάν πριν από δύο χρόνια μου ζητούσαν βοήθεια οι ελληνικές αρχές, ευχαρίστως θα την έδινα. Ακόμα και τώρα μπορώ".

Ο Γαλλοϊταλός Φαλτσιάνι συνελήφθη στις 25 Ιουλίου στη Βαρκελώνη, αφού η Ισπανία δεν του είχε προσφέρει ασυλία. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Βέρνης ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές της Μαδρίτης να τους τον παραδώσουν προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της υποκλοπής τραπεζικών στοιχείων.

SHARE:

24Media Network