Επανεμφάνιση των "Ράμπο" για αποδείξεις

ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ.ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ.   EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ.ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ. EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ EUROKINISSI

Στην έκδοση των αποδείξεων επικεντρώνονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε μία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής. Αν εντοπιστεί πελάτης χωρίς απόδειξη, ο καταστηματάρχης κινδυνεύει με πρόστιμο, λουκέτο ή αυτόφωρο

Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, ένστολες πεζές υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους στις αγορές της Κηφισιάς, του Πειραιά και του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας στην Ερμού.

"Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στην έκδοση αποδείξεων. Αν εντοπιστεί πελάτης χωρίς απόδειξη , τότε ο ελεγκτής μπαίνει στο κατάστημα και διενεργεί προσωρινό έλεγχο βεβαιώνοντας τις όποιες παραβάσεις και καταλογίζοντας τα πρόστιμα που προβλέπονται από τους νόμους", εξηγεί στα "Νέα" αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ποινή για τους καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν απόδειξη.

Ο καταστηματάρχης μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινές που ξεκινούν από απλά χρηματικά πρόστιμα, "λουκέτο" στα καταστήματα ή ακόμα και αυτόφωρο, καθώς οι ισχύοντες νόμοι ενσωματώνουν σχετικές διατάξεις.

Οι περίπου 50 ελεγκτές που λαμβάνουν μέρος τις πεζές περιπολίες παίρνουν το ημερήσιο πρόγραμμα κάθε πρωί στα κεντρικά του ΣΔΟΕ.

Συγκροτούνται ειδικά συνεργεία από τρεις ελεγκτές, οι οποίοι φορούν τη στολή εργασίας τους και ξεκινούν ελέγχους στην εορταστική αγορά.

Το μέτρο των πεζών περιπολιών με στολή εργασίας, όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ, επιστρατεύτηκε και πάλι προκειμένου να δοθεί η αίσθηση ελέγχου στην αγορά.

Άλλωστε, όπως έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν, η παρουσία των ένστολων ελεγκτών οδηγούσε σε αύξηση των αποδείξεων που εκδίδονται στη συγκεκριμένη περιοχή έως και κατά 100%. Υπενθυμίζεται πως το μέτρο είχε εγκαταλειφθεί από το 2005.

SHARE:

24Media Network